Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un brot de galteres va afectar vuit estudiants de la UPF l’any passat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

670px-Get-Rid-of-Acne-Using-Mint-Leaves-Step-11

 Els casos de galteres registrats a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona a l’últim trimestre del 2013, i que van motivar que el centre recomanés la vacunació de certs cursos, va afectar en total vuit estudiants en dos brots successius.

 Així ho ha explicat el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en una resposta parlamentària a la diputada del PSC Marina Geli, en què ha puntualitzat que els dos brots van presentar “una taxa d’atac molt baixa” entre els estudiants i que es tracta d’episodis habituals als països occidentals.

 La parotiditis o galteres està causada per un virus que, en general, pot ser previngut amb l’administració de la vacuna triple vírica, i Ruiz ha recordat que la inclusió d’aquesta prevenció va provocar que els casos registrats cada any d’aquesta malaltia experimentessin una caiguda “dràstica”, passant de milers a sol centenars els últims anys.

 La tendència general a escala mundial és que a partir del 2011 aquests brots hagin tornat a repuntar a, tot i que l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) disposa d’un programa de control específic des del 2006, aprovat a la Comissió de Vigilància Epidemiològica.

 La “ràpida adopció de les mesures de control” que reflecteix el protocol va permetre que la transmissió de la malaltia fora limitada en el cas de la UPF, ha assegurat Salut, que ha recordat que es va enviar una carta informativa al centre recomanant als alumnes en contacte amb els infectats que es vacunessin en cas de no haver-ho fet o no haver passat la malaltia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere