Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Investigadors catalans exhibeixen al Born un pont inflable que resisteix 20 tones

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

born

 Investigadors del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (Cimne), consorci entre la Generalitat i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han exhibit aquest dilluns als exteriors del Born Centre Cultural (BCC) de Barcelona un pont inflable que resisteix fins a 20 tones i que es desplega durant vuit hores, cinc vegades més ràpid que infraestructures similars.

  Segons ha informat el Cimne, es tracta d’un dels ponts inflables “més lleugers i resistents del món”, fabricat amb un teixit d’alt rendiment desenvolupat per científics del centre i que comercialitza la spin-off catalana Buildair.

  La tecnologia que ha fet possible el pont “és única al món, així com les seves prestacions de muntatge i de transport”, ha destacat la gerent del centre, Anna Font.

  En concret, el pont té dues bigues de 14 metres de longitud i pesa cinc tones, set vegades menys que alternatives similars, i per desplegar-lo només fa falta un equip de vuit persones, sense necessitat de maquinària pesant.

  El pont, presentat amb motiu de la I Conferència Cerca sobre activitat científica, és un exemple de la tecnologia avançada en estructures inflables desenvolupada pel Cimne, que és també un “referent internacional” en l’estudi de riscos naturals.

  El centre ha destacat que aquest tipus de tecnologia pot funcionar amb “rapidesa, seguretat i fiabilitat” com hangar portàtil, i servir per habilitar estructures temporals en cas d’emergència per catàstrofes naturals.

  El Cimne, creat el 1987 i integrat al Cerca, impulsa el desenvolupament i l’aplicació de mètodes numèrics i tècniques de càlcul per ordinador per resoldre problemes d’enginyeria a escala internacional, i promou la investigació, formació, transferència de tecnologies i creació de ‘spin-off’ per solucionar problemes d’enginyeria.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere