Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Signat un conveni de col•laboració que permetrà explorar vies d’aplicació de la visió per computador en Google Glass

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

google-glass

 El passat 25 d’abril el Centre de Visió per Computador (CVC) va signar un conveni de col·laboració amb l’empresa Soft for You (SFY) l’objectiu del qual es explorar possibles vies d’explotació de tecnologies de visió per computador mitjançant “wearable platforms” como Google Glass o SmartWatch entre d’altres.

 Aquest conveni dona resposta a les necessitats de les dues parts ja que el CVC està interessat en trobar noves vies de transferir i explotar les seves tecnologies i SLY vol nodrir-se de tecnologies aplicables a aquesta mena de dispositius.

 Amb motiu de la “1st CERCA Conference” celebrada avui, 28 d’abril, a “El Born CC” i com a primera acció conjunta dins del conveni, el CVC i SFY han dissenyat una demostració molt senzilla que consistia en la visualització d’un vídeo a través de les Google Glass al mirar cap a un pòster presentat pel CVC.

 Les ulleres detectaven un marcador present al pòster, en aquest cas una imatge, que activava l’aplicació i permetia veure el vídeo. Això a donat peu a que els assistents que les han testejat s’hagin pogut plantejar possibles usos d’aquest dispositiu des de l’aplicar-ho en la gestió del patrimoni cultural fins a usos per a suport a pacients amb problemes de memòria.

 A més manipular les ulleres i poder-les provar els ha permès conèixer una mica més una tecnologia molt nova en plena fase de probes.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere