Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Troben pintures coptes amb una imatge de Jesucrist i la tomba d’un escriba a Egipte

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

osiris

 Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), la Societat Catalana d’Egiptologia i la Universitat de Monpeller han trobat en el jaciment de l’antiga ciutat egípcia d’Oxirinc pintures coptes amb una possible imatge primitiva de Jesucrist, que es trobaven en una estructura subterrània de pedra de la que encara no se sap la funció.

 Una altra troballa “excepcional” de l’expedició ha estat la tomba d’un escriba enterrat amb les seves eines de treball: un tinter metàl·lic que encara conté tinta i dos càlams per estrenar amb la finalitat que el difunt escrivís durant la vida eterna, ha informat aquest dimarts el centre en un comunicat.

 El director de l’expedició i professor emèrit de la UB, Josep Padró, ha explicat que el jaciment és conegut pels milers de papirs trobats, però fins ara “mai s’havia descobert cap escriba amb les seves eines”, qui podria ser una persona de 16 anys de l’època romana copta.

 L’expedició ha excavat l’estructura subterrània, situada enmig d’una via que uneix el Nil amb Osierion, un temple dedicat a Osiris, una de les grans troballes d’Oxirinc.

 Per arribar fins a l’estructura subterrània han retirat 45 tones de pedra, i s’ha pogut accedir a un recinte rectangular d’aproximadament vuit metres de llarg amb un fons de 3,75 metres, tot i que no se sap si es tracta d’un temple.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere