Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Detecten un “augment significatiu” de concentracions de pol•len a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

goldenrod-magnified-allergy-1000

 Un estudi liderat per investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (Icta) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha detectat un “augment significatiu” de les concentracions de pol·len a l’aire de Catalunya, segons ha informat aquest dimarts el centre en un comunicat.

 Segons la investigació, publicada a la revista ‘International Journal of Biometeorology’, la tendència creixent de la quantitat de pol·len a l’atmosfera els últims anys pot ser conseqüència del canvi climàtic i pot estar relacionada amb l’augment de les al·lèrgies al pol·len entre la població catalana.

 Les temperatures més elevades i les concentracions atmosfèriques més altes de CO2 fan que les plantes augmentin la producció de pol·len i les espècies anemòfiles –les que pol·linitzen a través del vent– poden suposar un problema de salut pública, ja que són molt al·lèrgenes.

 L’estudi també constata que la resposta al canvi climàtic en relació amb el pol·len afecta més els arbres que les espècies herbàries: en els primers el desenvolupament de les flors es veu més afectat per la temperatura, mentre que en les segones la floració està més influenciada per les pluges.

 Els investigadors han analitzat les dades aerobiològics recollides per la Xarxa Aerobiològica de Catalunya en diferents punts de la geografia catalana durant 18 anys –del 1994 al 2011–, utilitzant mètodes estadístics paramètrics aplicats a la detecció de tendències en sèries temporals de dades bioclimàtiques. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere