Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projecte NEURO-TAR

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

epilepsia-cerebro-clotrimazol-20120312-size-598

 L’ai2-UPV desenvolupa un nou programari que integra tecnologies d’última generació per a tractar problemes motors en pacients amb danys cerebrals

 Un equip d’investigadors de l’Institut d’Automàtica i Informàtica Industrial de la Universitat Politècnica de València (ai2-UPV) ha desenvolupat un nou programari que integra tecnologies d’última generació (TIC) en el tractament rehabilitador dels problemes motors que afecten persones amb danys cerebrals.

 Emmarcat en el projecte NEURO-TAR (Nova tecnologia per al tractament neurorehabilitador dels problemes motors), finançat pel CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial) del Ministeri d’Economia i Competitivitat, el sistema, que ja està en fase de validació amb pacients de l’empresa Inia Neural, pretén substituir el procés tradicional de rehabilitació per un nou programari més eficient.

 Aquest sistema inclou una sèrie de jocs interactius per al tractament rehabilitador del pacient amb dany cerebral mentre registra, en temps real, una sèrie de valors i mesures sobre la seua evolució, que són d’interès per als especialistes.

 Aquest registre es duu a terme des d’una plataforma programari desenvolupada dins del projecte en col·laboració amb els terapeutes clínics i la resta de personal de l’empresa, i permet als especialistes registrar, entre unes altres, mesures d’equilibri, marxa i mobilitat d’extremitats, a mesura que el pacient realitza la rehabilitació, de manera que es minimitza la necessitat d’obtenir mesures d’avaluació afegides.

Programes personalitzats aplicats en dos entorns diferents: en sec i en aigua

 A més, el programari utilitza el registre d’aquestes mesures per a retroalimentar-se, de manera que serveixen per a adaptar el sistema a l’evolució de cada pacient en cada sessió, la qual cosa permetrà realitzar programes de rehabilitació personalitzats.

 El tractament tecnològic s’aplica en dos entorns diferents: en sec i en aigua (piscina), i inclou exercicis col·laboratius i competitius per a pacients d’edats diferents i en diverses fases del procés de rehabilitació.♦ 

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere