Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sindicats, alcaldes, empresaris i universitats del Vallès Occidental s’uneixen per la indústria

Notícia anterior
Notícia posterior

comarca fotonoticia_20140430154727_500

 Sindicats, patronals, ajuntaments, cambres de comerç i universitats del Vallès Occidental han signat aquest dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la ‘Declaració cap a la Segona Reindustrialització’ de la comarca, on es recullen un conjunt d’accions per impulsar la indústria com a motor de creixement econòmic.

 Segons els signants, l’objectiu és posar damunt la taula unes reclamacions mínimes que serveixin perquè la comarca estigui preparada davant d’uns reptes de futur que “passen per un fons industrial fort, competitiu, de coneixement, amb mà d’obra qualificada i empreses competitives”.

 “Es tracta d’un consens d’una enorme magnitud, sense precedents, amb una complicitat clara per buscar una indústria competitiva que generi ocupació de qualitat”, ha afirmat la UAB en un comunicat.

 El secretari general d’UGT a la comarca, Josep Sancristòfol, ha assegurat que la declaració és “un exercici d’humilitat, que suma forces i que deixa de banda els interessos particulars”, mentre que el seu homòleg a CCOO, Enrique Rodríguez, ha apostat per ser proactius en un moment on les persones necessiten una sortida de la crisi.

 Entre els punts acordats hi figura l’aposta per la formació; afavorir que la investigació universitària arribi fins a les empreses; crear un pla conjunt per reduir els costos energètics; fer una política de sòl industrial coordinada, i implantar progressivament un sistema de formació dual, també per a majors de 45 anys.

 A més, han advocat per reclamar millores en matèria d’infraestructures; fomentar la coordinació entre empreses i cambres de comerç a l’hora d’exportar; demanar la simplificació de la regulació per a la posada en marxa d’empreses, i apostar per la flexibilitat de la Formació Professional, entre d’altres.

 “Tenim bones infraestructures, qualitat urbana, bons serveis, bons centres de formació, proximitat amb Barcelona i una realitat industrial; no partim de zero per abordar aquesta reindustrialització”, ha proclamat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez.

 En aquesta línia, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha sostingut que la indústria “ha estat passat, és present i ha de ser futur”, i ha demanat sumar tots els esforços necessaris per fer que creixi i que generi noves oportunitats.

Signants

 Els signants de la Declaració són els 23 alcaldes del Vallès Occidental, els secretaris generals d’UGT i CCOO a la comarca, els presidents de Pimec i CIE del Vallès, els responsables de les Cambres de Comerç, els tres rectors de les universitats amb presència al territori (UAB, UPC i UIC) i la Fundació Esdi.

 Amb una població de més de 826.000 habitants i una ocupació de 315.016 persones, la comarca genera l’11% del PIB de Catalunya i el 3% d’Espanya i té al voltant de 24.500 empreses; durant els anys de crisi ha perdut més de 28.000 llocs de treball i s’hi han tancat gairebé 1.500 centres de treball industrial.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere