Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El doctor Ferran Barbé, nou director científic del Ciber de Malalties Respiratòries / UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140505141632_260

 El cap de grup del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Respiratòries (Ciberes) a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, el doctor Ferran Barbé, ha estat nomenat nou director científic del Ciberes a la Comissió Permanent de l’Institut de Salut Carlos III del 29 d’abril passat.

 Barbé, que agafa el relleu del doctor Àlvar Agustí –qui ha ocupat aquest càrrec des de la creació d’aquest centre l’any 2007– es planteja un objectiu clarament traslacional, que és “centrar la investigació en els problemes de salut del ciutadà europeu i fer que convergeixi progressivament l’estratègia Ciber amb el Programa Europeu “Horizon 2020”.

 Barbé, que és professor a la Universitat de Lleida i cap de Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova d’aquesta mateixa ciutat, assumeix el nou càrrec amb l’objectiu de “donar continuïtat al potenciamient del nivell d’excel·lència del Ciberes, i augmentar el grau de col·laboració entre els grups que el formen i també amb la resta d’àrees temàtiques del Ciber en un altre tipus de malalties”.

 El nou director desenvolupa projectes d’investigació clínica, traslacional i d’innovació tecnològica, i les seves línies de treball preferents són l’estudi de trastorns respiratoris durant el somni i la ventilació mecànica no invasiva. Va ser un dels promotors de la “Spanish Sleep Network”, que és un dels grups més productius a nivell científic en aquesta matèria i amb una llarga trajectòria de treball en xarxa.

 Durant la seva trajectòria científica, el doctor Barbé ha aconseguit finançament competitiu per a 40 projectes d’investigació, ha publicat més de cent articles a revistes indexades i ha estat citat en més de 3.300 ocasions. Entre les seves activitats editorials destaca la seva responsabilitat com a membre del “Advisory Board de Lancet Respir Med”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere