Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui nova edició de la Fira d’Empreses UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

FiraEmpresesFIS-QUI_4128

 Més de seixanta empreses, entitats relacionades amb el món laboral i centres de recerca participaran avui dimecres, 7 de maig, de 10 a 16 h, a la IX Fira d’Empreses Universitat de Barcelona. Organitzada per les facultats de Física i de Química, enguany també hi participaran, per primer cop, les facultats de Geologia i de Matemàtiques. La Fira s’orienta tant a alumnes com a exalumnes amb formació acadèmica vinculada a aquests sectors. L’objectiu és facilitar la inserció laboral dels graduats, llicenciats i màsters universitaris d’aquests àmbits, així com millorar les relacions de la UB amb les empreses dedicades a la innovació i les noves tecnologies.

 «La Fira d’Empreses és una oportunitat única perquè els estudiants contactin amb empreses d’àmbits relacionats amb els estudis que estan cursant», expliquen els organitzadors. I afegeixen. «D’aquest contacte en pot sorgir una beca, un conveni per a una estada en pràctiques externes o un contracte de treball». La Fira també és el marc ideal perquè els investigadors i els grups de recerca estableixin relacions de recerca i de transferència de tecnologia. «És un intent de superar la barrera universitat-empresa i d’impulsar la transferència tecnològica, un aspecte molt important per al futur del país», remarquen des de l’organització.

 Entre les companyies participants hi haurà grans firmes, com ara Everis, Ferrovial, Hewlett-Packard, Repsol, Schlumberger o el Grup Hotusa. Enguany, la Fira també disposarà d’un espai destinat a lesspin-off sorgides en el marc de la mateixa Universitat, com ara Meteosim o DAPCOM, amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria dels estudiants.

 Així mateix, a la Fira també hi estaran representades entitats vinculades amb el món laboral, com ara el Servei d’Ocupació de Catalunya, Barcelona Activa o la Fundació Universitat-Empresa. La UB també hi serà present amb diversos estands: entre d’altres, el del Servei d’Atenció a l’Estudiant; el nou Servei d’Ocupació de la UB o la Càtedra d’Emprenedoria de la UB, que donarà a conèixer els serveis i ajuts que ofereix als joves emprenedors.

 Els estudiants que s’apropin a la Fira també hi trobaran formació en competències per buscar feina. Al llarg de la jornada, el Servei d’Atenció a l’Estudiant durà a terme tallers per assessorar sobre com es fa una entrevista de feina o com es dissenya i es presenta un bon currículum. Per la seva banda, la Fundació Universitat-Empresa oferirà una conferència per orientar en la recerca d’estades en pràctiques i el Barcelona Institut d’Emprenedoria de la UB impartirà una xerrada sobre l’emprenedoria des de la Universitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere