Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jaume Pérez Montaner guanya el Premi Jaume Fuster de literatura catalana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Perez

 El poeta, assagista i professor alacantí Jaume Pérez Montanerha guanyat aquest dimarts el XIV Premi Jaume Fuster, concedit per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), en reconeixement a la seva trajectòria i la repercussió i divulgació que ha tingut la seva obra.

 El jurat ha destacat que la poesia de Pérez Montaner, sempre en recerca de nous horitzons d’expressió i amb un grau elevat de compromís cívic, “ha evolucionat cap a una interiorització més personal i una depuració de formes sense perdre la dimensió col·lectiva”.

 En declaracions el poeta i assagista ha celebrat amb “gran satisfacció” aquest reconeixement, que l’ha agafat per sorpresa aquest any després que fa dos anys quedés en finalista, perquè ve de la mà dels seus propis companys literats.

 S’ha mostrat molt satisfet del guardó pels “excel·lents escriptors” que l’han rebut anteriorment, com també pel seu nom, per ser Jaume Fuster un escriptor molt admirat per l’autor i haver treballat en la fundació de l’AELC.

 Després de rebre fa dos mesos el premi Vicent Andrés Estellés de poesia, Pérez Montaner ha admès que aquests reconeixements són un impuls que “l’ajuda moltíssim” a l’hora de seguir escrivint.

 Pérez Montaner és autor dels poemaris ‘Museu de cendres’ (1980), ‘L’heura del desig’ (1985), ‘Màscares’ (1992), ‘Fronteres’ (1994), ‘Solatge’ (2009), ‘Geografies de l’oblit’ (2013) i ‘La casa buida’ (2014).

 En el camp de l’assaig, els treballs sobre Vicent Andrés Estellés, Ausiàs March, Joan Fuster i Joan Brossa, entre altres autors, han convertit Pérez Montaner en un dels referents de la crítica literària actual, segons ha assenyalat també el jurat.

Premi Ciutat de València

 Pérez Montaner (L’Alfàs del Pi, 1938) ha obtingut el Premi Ciutat de València de poesia, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i l’Ausiàs March de poesia.

 Ha estat professor de la Universitat de València i del Queens College de Nova York, i durant vuit anys (1999-2007) va ser president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

 Altres guanyadors del premi han estat Isabel-Clara Simó (2013), Josep Vallverdú (2012), Emili Teixidó (2011), Màrius Sampere (2010), Maria Barbal (2009), Montserrat Abelló (2008), Joan-Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere