Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Delegació d’Alumnes de la UPV informa de la seua postura sobre la jornada d’atur estudiantil convocada per hui

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

el-abrazo-1976-juan-genoves-custom2

Amb motiu de l’atur estudiantil convocat per avui dijous 8 de maig, la Delegació d’Alumnes de la Universitat Politècnica de València ha elaborat un comunicat: 

 

 Des de la Delegació d’Alumnes de la UPV continuem oposant-nos a les retallades en l’àmbit de l’educació general i de la universitària en particular. Per això posem de manifest la nostra ferma oposició al fet que la Generalitat Valenciana i el Govern de l’estat seguisquen mantenint les polítiques d’ajust creades amb el RD 14/2012 com a “mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu”.

 Aquestes mesures han afectat greument aspectes tan sensibles com: les taxes universitàries, l’organització de l’activitat docent, l’accés a la Universitat i l’ajust pressupostari, que a la Universitat Politècnica de València ha derivat en ajustos interns que posen en perill la qualitat de l’ensenyament i la formació rebuda. A tot això, cal afegir els retards dels pagaments a la institució que perjudiquen el funcionament correcte d’aquesta.

 Ens adherim al comunicat del conjunt de rectors de l’estat, en el qual denuncien que els reials decrets sobre beques han canviat la seua naturalesa. Han passat de ser un dret a percebre’s com una ajuda per la qual es competeix, amb requisits acadèmics endurits que pateixen principalment els qui més necessiten aquestes beques. Així mateix, hem vist com les ajudes Erasmus han restringit també els seus criteris de concessió en els últims dos anys. Aquest no és el sistema universitari d’ensenyament públic en què creiem.

 Vam mostrar la nostra gran preocupació sobre la reforma universitària que sembla que es vol dur a terme, que proposa una universitat jerarquitzada i controlada pels governs, que deixa de costat l’autonomia universitària, precepte constitucional. Considerem que això derivaria en un dèficit democràtic molt greu a la universitat.

 Ens oposem rotundament a la política de fer el desentès que practica el MECD i el ministre Wert, que realitza la seua contrareforma universitària d’esquena a professors, científics, estudiants, famílies i tots aquells col·lectius que conformem la comunitat educativa i universitària, la que hauria de ser el motor del país i que està veient frustrades les seues aspiracions.

 Hem manifestat recentment i reiterem, en conjunt amb 19 universitats públiques espanyoles, a través de la Coordinadora de Representants d’Estudiants d’Universitats Públiques (CREUP), la nostra preocupació per la falta de consideració cap als estudiants per part del Ministeri.

 L’òrgan oficial de què disposa (CEUNE) per a consultar als estudiants les polítiques universitàries i ratificar-les, a pesar que per llei ha de ser convocat dues vegades a l’any, des de l’entrada del ministre Wert ha sigut convocat en tres ocasions els últims tres anys. Així com l’Observatori de Beques, òrgan de seguiment i autocorreció dels sistemes de beques d’ajudes a l’estudi, que no ha sigut convocat en cap ocasió en el mateix període.

 Us informem que el Rectorat, per petició nostra, ha comunicat a les direccions i els deganats dels centres que transmeten al seu professorat que tinguen sensibilitat amb la nostra causa i, per tant, que canvien proves d’avaluació o pràctiques el dia de l’atur estudiantil.

 A més, hem elevat una resolució al Parlament Europeu en la qual denunciem els atacs que el Ministeri està fent a l’educació al nostre país, per a aconseguir així pressió d’Europa cap al Govern.

 Demanaríem als professors i professores d’aquesta Universitat, així com al personal d’administració i serveis, i als membres dels òrgans de govern, que donen suport a la nostra protesta, perquè estem convençuts que la lluita per l’educació pública ha de ser cosa de tots.

 Lamentem no donar suport a la concentració planificada per a aquest dia a la UPV, atès que després de les reunions amb alguns col·lectius convocadors de la vaga, s’han mostrat uns objectius de protesta diferents dels que apareixen en aquest comunicat, i unes intencions en la forma d’actuar que no compartim.

 En conseqüència, des de la DAUPV donem suport l’atur acadèmic com a protesta pels fets a què fem referència en aquest comunicat, però demanem que es respecte el dret de tots els companys que vulguen assistir a la jornada acadèmica, i condemnem qualsevol acció que prive d’aquest dret els estudiants de la UPV, així com les accions violentes contra companys o mobiliari de la institució.♦

 Delegació d’Alumnes de la UPV

 ———————–

Il·lustració: “L’abraçada” (1976) del pintor Joan Genovés

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere