300 nens participants del programa CROMA vénen a la UAB
El CROMA és un programa de reforç educatiu i cultural que duen a terme estudiants voluntaris de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) envers alumnes de centres escolars. Per a tancar el curs, avui dijous 8 de maig els 300 nens participants vindran a conèixer de primera mà la UAB, juntament amb els estudiants voluntaris que els han fet de referent durant el curs.
Avui dijous 8 de maig el Campus de la UAB s’omplirà de nenes i nenes participants del CROMA. Visitaran diferents facultats acompanyats dels 100 voluntaris amb qui es troben cada setmana i veuran de prop què hi passa a la universitat.
Per quart any consecutiu, els infants de diferents centres escolars del Vallès Occidental que participen al Programa CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) visitaran la UAB per veure de prop què és la universitat el proper dijous 8 de maig, quan es reuniran al voltant de 300 nens i els 100 voluntaris estudiants de la UAB que setmanalment fan possible els tallers i les activitats del programa CROMA de la FAS-UAB.
Els nens podran veure com és el dia a dia dels seus referents. Què estudien? On estudien? Com és l’Autònoma? A més, és una perfecta ocasió perquè aquests infants passin a considerar la universitat i els estudis superiors com una opció de cara al futur.
Avui a les 10.30 del matí arribaran els nens al campus. A les 11.00 començaran les activitats que es faran a les facultats de Veterinària, de Física, de Traducció i Interpretació, de Dret, d’Enginyeria, d’Educació, de Comunicació i de Psicologia. També hi participen el PIUNE, la Deixalleria de la UAB i el col·lectiu OTAKU UAB.
A les 13.00 hores tindrà lloc a la Cívica una activitat conjunta on posaran en comú el que han après sobre el Campus. Mitja hora després, recuperaran energies dinant a l’aire lliure del campus de Bellaterra. A més, aquesta activitat és també el tancament de curs amb els voluntaris i serveix per agrair-los la feina que han dut a terme durant tot el curs.
L’activitat d’aquest dijous ha estat una de les primeres a ser presents a la nova plataforma Knowxel, a través de la qual es pot col·laborar i donar suport al CROMA. La Plataforma Knowxel, que ja és disponible i en marxa en fase beta per als dispositius mòbils permet col·laborar amb entitats privades o públiques i causes socials.
Diverses entitats i centres s’evoquen a aquest esdeveniment perquè rutlli i tothom el pugui gaudir, la FAS, les escoles o la UAB. Com en anys anteriors, hi ha empreses que opten per col·laborar-hi: d’una banda, PepsiCo (que ja hi ha participat en altres ocasions) i, d’altra, l’Òptica Universitària de la UAB, que hi participen a través de la donació de begudes, material i recursos per a fer possible l’activitat del dijous vinent.
PROGRAMA CROMA
El Programa CROMA acompanya, mitjançant voluntaris universitaris, nens que, per les seves circumstàncies socioculturals o personals, o per manca de competència lingüística en català, tenen dificultats per assolir els objectius escolars. Aquests infants, molts dels quals són fills de famílies nouvingudes, requereixen un suport més personalitzat, ja que sovint les seves famílies tenen dificultats per oferir-los un recolzament i un seguiment òptims de les tasques escolars.
Aquest programa treballa per una societat cohesionada i justa en un entorn cada vegada més divers i multicultural amb un doble objectiu: oferir als infants un suport educatiu per tal d’afavorir la seva continuïtat en els estudis i noves opcions de futur i contribuir a la formació dels estudiants universitaris com a ciutadans actius i compromesos amb capacitat d’analitzar i actuar davant de situacions de desigualtat social i/o diversitat cultural.
CROMA vol afavorir la continuïtat i la transició entre etapes educatives, posant fre a l’abandonament escolar, que pot esdevenir causa de desigualtat social. Un dels factors d’èxit del programa és l’adaptació dels tallers i de les metodologies als objectius pedagògics que des dels centres s’estan també treballant en l’horari escolar per a cada infant. Aquest curs els tallers es fan en centres educatius de primària dels municipis de Cerdanyola, Sabadell, Rubí, Badia i Terrassa.♦