Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants d’Art llancen una campanya per salvar les rajoles de Gaudí al passeig de Gràcia de Barcelona / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140511163957_260

 Un grup d’estudiants d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona han llançat una campanya de conscienciació ciutadana contra l’espoliació i la mala col·locació d’algunes de les rajoles del passeig de Gràcia, que van ser dissenyades per l’arquitecte Antoni Gaudí, ha explicat Mariona Navarro, una de les promotores de la iniciativa.

 L’objectiu de la iniciativa passa per “difondre el que està succeint amb les rajoles del passeig de Gràcia”, que estan sent objecte de subhastes a l’estranger, i fer pressió per aconseguir un canvi de la pavimentació, ha explicat la portaveu.

 Perquè la iniciativa guanyi repercussió, la campanya fa una crida a la ciutadania a fer fotografies de rajoles mal col·locades, que no coincideixen amb els relleus de les del voltant, i compartir-les a les xarxes socials com Twitter i Instagram amb l’etiqueta #SosPanotGaudí amb la identificació exacta del lloc que estan.

 “Gaudí és un referent de la nostra cultura, la nostra història i de la nostra ciutat”, explica Navarro, en nom de les altres quatre joves impulsores de la iniciativa –Laura Cortés, Leticia Lladó, Ceci Milà i Carmina Baygual–, que realitzen el projecte dins del marc de la matèria Història de l’Estètica.

 La rajola de Gaudí s’ha convertit en un símbol per a la ciutat, i sovint turistes o veïns de la ciutat es porten alguns d’aquests exemplars, han criticat les estudiants, que lamenten que amb l’última pavimentació del passeig s’han detectat rajoles “mal col·locades, perdent-se la unitat del conjunt”.

 “És cert que no està al nostre abast posar fi a l’espoliació de la rajola, com tampoc tenim els mitjans econòmics per fer front a una nova pavimentació, pel que hem decidit demanar col·laboració als ciutadans”, ha constatat Navarro.

Paviment del 1904

 L’objectiu és fer un mapa del grup d’exemplars mal col·locats del Panot de Gaudí, que és un paviment per a l’exterior que es va reeditar el 1997 a partir del relleu original del mosaic hidràulic que Gaudí va crear a l’any 1904 i que fabricava Escofet.

 En homenatge a l’arquitecte, la ciutat de Barcelona va pavimentar les voreres del Passeig de Gràcia amb aquest model de rajola hexagona en què el relleu es presenta invertit respecte a l’original, millorant així la seva resistència davant del desgast que comporta el seu ús com paviment d’exterior.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere