Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El 66% d’aus marines del litoral català ha menjat plàstic després de confondre’l amb menjar / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gavinatridactila

 El 66% de les aus marines del litoral català ha ingerit algun tipus de peça de plàstic després de confondre-la amb menjar, una xifra que es dispara al 95% en el cas concret de l’espècie baldriga cendrosa, segons un estudi del Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona (UB) i de l’Institut d’Investigació de la Biodiversitat (IRBio).

 La troballa, publicada en el butlletí ‘Marine Pollution Bulletin’, és la primera que quantifica la ingestió de plàstics en ocells marins de la Mediterrània, “una amenaça coneguda però poc estudiada”, ha informat aquest dilluns la UB en un comunicat.

 Segons el professor de la UB i de l’IRBio, i líder del treball, Jaco González-Solís, els resultats de la investigació són “molt preocupants”, tenint en compte l’especial fragilitat de les espècies del litoral català analitzades, moltes d’elles en perill d’extinció.

 De fet, el treball es basa a l’estudi de 171 aus capturades accidentalment per la flota palangrera en el litoral català entre 2003 i 2010, especialment les espècies amenaçades i en perill, com la baldrilla cendrosa, la gavina i l’alcatraz.

 González-Solís ha destacat que la Mediterrània té costes molt industrialitzades i amb un intens trànsit marítim, i ha advertit que les cries de les aus marines són “les més vulnerables per la ingesta de plàstics”, tenint en compte que no poden regurgitar els aliments com fan els adults.

 Els plàstics que floten en la superfície del mar poden causar ofec, úlceres, infeccions i mort de la fauna marina, tenint en compte que, sovint, són ingerits per error perquè les aus els confonen amb aliments.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere