Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Cercle d’Economia i la Fundació CYD dediquen les seves jornades anuals a Francesc Santacana

Notícia anterior
Notícia posterior

Santacana1397505174_463982_1397505317_noticia_normal

Francesc Santacana

 

 La Fundació del Cercle d’Economia i la Fundació Coneixement i Desenvolupament (CYD) han anunciat aquest dimarts que a partir d’ara les seves jornades conjuntes anuals portaran el nom de Francesc Santacana, mort el 14 d’abril i que va estar vinculat durant dècades a les dues institucions.

 Francesc Santacana, que era el soci número 80 dels 1.400 del Cercle d’Economia, va dissenyar i gestionar fa gairebé 30 anys els primers programes de col·laboració Universitat-Empresa amb la participació de la Fundació Cercle d’Economia, i fa més de 10 anys va promoure la creació de la Fundació CYD.

 La presidenta de la Fundació CYD, Ana Patricia Botín, ha aprofitat les jornades d’aquest any per proposar el canvi de nom, que ha estat secundat pel president de la Fundació del Cercle d’Economia, Carlos Cuatrecasas, i pel del Cercle d’Economia, Antón Costas, com també celebrat per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, tots presents a l’acte d’obertura.

 Botín ha destacat de Santacana la dedicació desinteressada, la “creativitat realista” i la tasca per convertir Barcelona en una ciutat emprenedora i creativa, i ha afegit que va ser un gran impulsor de les jornades entre el Cercle d’Economia i la Fundació CYD.

 Per tot això, ha proposat que a partir d’ara portin el seu nom “en memòria del seu compromís i dedicació a la universitat i a la ciutat de Barcelona”, a la qual cosa Costas ha donat suport i ha assenyalat que és una manera de donar continuïtat i transcendència a la seva vida.

 Costas ha repassat les tres claus que defensa per al progrés econòmic i social: enfortir la indústria, que la universitat creï coneixement útil i formació professional, i ha apuntat que Santacana va estar vinculat a aquests tres vèrtexs, i ha conclòs: “Ha estat un privilegi haver conviscut amb ell aquests anys”.

  L’alcalde Trias ha destacat el paper de Santacana en la creació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: “Va creure en quelcom en què molts no creien, i que ja està constituït legalment, tot i que ha costat molt. Sempre dic que el que ens treurà de la crisi és Barcelona i l’Àrea Metropolitana”.

  Ha definit Santacana com un tossut, insistent i que sabia el que volia, i l’ha posat com a exemple a seguir, per la qual cosa “es mereix el reconeixement de les institucions i de la societat civil”.

  Les jornades d’aquest any, en record a Francesc Santacana i celebrades al Cercle d’Economia, tenen per nom ‘Universitat i ciutat: L’aportació econòmica, social i cultural de la universitat’.

  Sobre aquesta temàtica, Botín ha destacat el paper de la universitat a les ciutats, i que totes dues han d’adaptar-se als canvis, i ha mostrat l'”orgull” per Espanya que Barcelona hagi estat elegida Capital Europea de la Innovació.

  La resta de ponents també han incidit en la importància de la vinculació de les ciutats i les universitats per unir esforços entre l’àmbit econòmic, el social i el del coneixement.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere