Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Identifiquen dos nous gens implicats en el càncer de pròstata més agressiu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Cáncer-de-próstata-síntomas-en-la-orina

 Un estudi de la Universitat de Colúmbia de Nova York, en col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell), ha identificat dos nous gens que condueixen a formes més agressives i potencialment mortals del càncer de pròstata.

 El treball, que publica ‘Cancer Cell’, ha identificat els gens FOXM1 i CENPF, que si s’activen al mateix temps de manera anòmala condueixen a formes més agressives i letals del càncer de pròstata.

 Segons han explicat investigadors del treball aquest dilluns, en una proporció important de pacients, pròxima al 70%, el tumor de pròstata té un comportament poc agressiu, que no compromet la salut ni la qualitat de vida de l’afectat.

 Aquesta circumstància fa necessari el desenvolupament d’eines que permetin predir quins tumors seran potencialment letals per poder personalitzar els tractaments i evitar els efectes secundaris de certes teràpies als pacients que no les necessitin.

 El doctor Josep Ramon Germà, adjunt a la direcció de coneixement de l’ICO, ha explicat en roda de premsa que la troballa “obre grans expectatives, ja que es podrà analitzar el tumor de cada malalt per veure si existeix aquesta anomalia i saber així si el càncer tindrà una agressivitat especial”.

 “Fins ara disposàvem de pocs factors de pronòstic que ens diguessin si un malalt tindrà un tumor agressiu o no”, ha dit el doctor Germà, que ha explicat que al voltant del 30% dels tumors tenen una evolució virulenta.

 Després de la identificació dels dos gens implicats en el càncer de pròstata més agressiu, ja s’han posat en marxa estudis preclínics per determinar quins tractaments o fàrmacs són els més eficaços per combatre l’activació anòmala d’aquests gens.

 Segons el doctor Germà, l’objectiu és “dissenyar dianes terapèutiques específiques que alterin aquest tipus d’anomalia i que permetin oferir una medicina personalitzada als pacients, en funció de cada cas”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere