Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

RGS entra dins el programa de TicSalut Catalunya i el projecte europeu CASA / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

rgsticsalut

 El sistema  RGS, Rehabilitation Gaming System, desenvolupat pel grup de recerca  SPECS (Synthetic, Perceptive, Emotive and Cognitive Systems) del Departament de Tecnologies de la Comunicació i de la Informació (DTIC) de la Universitat Pompeu Fabra, és una solució en el tractament integrat per a la rehabilitació de l’ictus amb el suport de la Fundació TicSalut a Catalunya.

 RGS s’utilitza actualment en un programa de rehabilitació post-ictus , com a part d’un acord de col•laboració de recerca entre SPECS i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, un dels hospitals de referència a Espanya i també amb l’Hospital de l’Esperança, ambdós a Barcelona.

RGS, innovadora solució TIC per a la pràctica clínica i el tractament a la llar

 Una recent visita de representants dels grups de rehabilitació suecs del projecte CASA a diferents institucions recolzades per TicSalut a Barcelona, ha produït un  vídeo promocional que recolza l’ús de solucions TIC per modernitzar l’organització de l’atenció domiciliària per als pacients d’edat avançada i amb malalties cròniques.

 El vídeo presenta el sistema RGS com una de les solucions TIC més innovadores en la clínica i en la llar, i que contribueix concretament a un millor i més ràpid tractament de recuperació per als pacients que han patit un ictus, així com un bon exemple de suport per a la salut d’una població cada vegada més envellida.

 El vídeo va ser patrocinat per INTERREG IVC, un programa de cooperació interregional europea, l’objectiu del qual és millorar l’eficàcia de les polítiques i instruments regionals.

 La  Fundació TicSalut és una agència dins del Departament de Salut català que treballa per promoure el desenvolupament i l’ús de les TIC i la creació de xarxes en l’àmbit de la salut.

 TicSalut també actua com a observatori de les noves tendències, la innovació i el seguiment de les iniciatives emergents, i proveeix serveis per a la normalització i l’acreditació dels productes.

 CASA és un projecte que promou el desenvolupament de polítiques i l’intercanvi de coneixements a nivell regional al voltant de l’ampliació de les TIC i els serveis innovadors per a la vida independent.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere