Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Neix “Salut, Drets, Acció”, un web que connecta cinema, salut i drets humans / Medicus Mundi Catalunya / Farmacèutics Mundi

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

w

 “Salut, Drets, Acció” és un  projecte de Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi sobre el dret a la salut al món. Històries, lluites personals i col·lectives, creativitat audiovisual i també tota la informació pràctica del programa i els espais on tindrà lloc cada sessió presentades en un Web.

 Un nou web creat amb la intenció de convertir-se en plataforma de difusió per a documentalistes sobre salut i altaveu per a ONG, moviments socials i sanitaris d’arreu del món que treballin en la defensa de l’accés universal a una sanitat pública, gratuïta i de qualitat.

 Un recopilatori d’informació tècnica de tots els documentals sobre salut projectats a la Mostra de Cinema impulsada per Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi des del 2007, connectant les històries amb les lluites personals i col•lectives sobre el dret a la salut al món.

 És una eina dirigida al sector sanitari, la comunitat educativa, els moviments socials i a qualsevol persona interessada en la salut i/o en el món audiovisual.

 Un espai viu en el que cada any s’incorporarà la informació dels nous documentals que es vagin projectant a la mostra.

 A més, al web s’ha creat un espai específic per a la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció on trobareu tota la programació de la 8a edició de la mostra, que es durà a terme del 22 de maig al 5 de juny a Catalunya, en concret a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terrassa.

 

DOCUMENTALS que es podran veure a la 8a edició de la Mostra de Cinema:

La Salut el Negoci de la Vida”: Un documental de plena actualitat que denuncia a Catalunya les conseqüències de les retallades dels drets de la ciutadania i com això afecta la salut de les persones.

Índia, la Farmàcia del Món”: Documental que explica com la Índia s’ha convertit en un líder mundial en la fabricació de medicaments genèrics i segueix el procés legal i social de l’anomenat Cas Glivec, on Novartis va portar al govern indi, als Tribunals de Justícia per la patent d’aquest medicament contra el càncer.

Tiim”: El mercat il•legal dels medicaments a l’Àfrica. A Burkina Faso, si tens mal de cap no vas a la farmàcia. En molts dels casos, quan la gent es posa malalta va al mercat.

A luta continua”: Estrena oficial del documental, que repassa els avenços, reptes i dificultats per construir un sistema de salut per a tots i totes en un país cada dia més desigual i on, de vegades, les estratègies d’ajuda no sempre caminen en la mateixa direcció.♦

 

Web “Salut, Drets, Acció”… CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere