Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El BEI i l’ICF donen suport a projectes de Pimes i Midcaps a Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

euros

 El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha concedit un préstec de  150 milions d’EUR a l’Institut Català de Finances (ICF) destinat a incrementar el finançament per a Pime (fins a 250 empleats) i empreses de mitjana capitalització (fins a 3.000 empleats) amb l’objectiu d’estimular el creixement econòmic i la creació d’ocupació. El contracte de préstec l’han signat la vicepresidenta del BEI, Magdalena Álvarez i el conseller delegat de l’Institut Català de Finances, Josep Ramon Sanromà.

 El finançament procedent del BEI es dedicarà al finançament de petits i mitjans projectes promoguts per Pime i Midcap que es realitzin a Catalunya. El crèdit del BEI donarà suport, entre d’altres, a les activitats de R+D+i d’aquestes companyies i contribuirà a la seva internacionalització, a augmentar les seves exportacions o millorar la seva productivitat i competitivitat. 

 La línia del BEI també contribuirà a abordar l’atur juvenil. A través d’aquest préstec s’espera donar suport a l’ocupació juvenil i l’ocupació autònoma oferint mesures a les Pime i Midcap per donar suport als joves en les seves primeres feines i contribuir a la seva formació completant l’ensenyament tècnic i superior.

 L’ICF aportarà 150 milions d’EUR addicionals als préstec rebut del BEI, per la qual cosa l’acord suposa un volum total de 300 milions d’EUR de finançament en favor de les Pime i Midcap. El préstec del BEI oferirà a les petites i mitjanes empreses finançament en condicions favorables d’interès i a llarg termini que l’ICF traslladarà als seus beneficiaris finals. 

 Durant el 2013, el Grup BEI (incloent-hi el Fons Europeu d’Inversions) va destinar 21.900 milions d’EUR per al suport a Pime i empreses mitjanes (18.500 milions originats pel BEI), que van beneficiar prop de 230.000 empreses arreu d’Europa. A espanya, el Banc Europeu d’Inversiones va aportar 4.836 milions d’EUR per a noves línies de crèdit destinades a finançar projectes d’inversió a més de 45.000 Pime i Midcaps.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere