Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URL duplica el número de Grups de Recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya en 5 anys

Notícia anterior
Notícia posterior

evidence-based-design-research-2

 La Universitat Ramon Llull (URL) ha rebut el reconeixement SGR per a 45 grups de recerca -4 dels quals són interinstitucionals- en la resolució que va fer pública aquesta setmana passada l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya, per la qual es resol la primera fase de la convocatòria de Suport als Grups de Recerca de Catalunya (SGR) 2014-2016.

 En la darrera resolució de l’AGAUR de l’any 2009 la URL va rebre el reconeixement de 22 Grups de Recerca. Així, en cinc anys, la Universitat ha passat a tenir més del doble de Grups de Recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya. A la convocatòria d’enguany s’hi van presentar 45 Grups de Recerca de la Universitat, per tant, tots els grups de la URL que van presentar una sol·licitud han rebut el segell SGR.

 Pel que fa a les tipologies, d’aquests 45 grups, 28 (62%) són Grups de Recerca Consolidats (GRC) -17 més que a la Convocatòria SGR de l’any 2009- i 17 (38%) són Grups de Recerca Emergents (GRE) -13 més que a la Convocatòria SGR de l’any 2009-. En total hi ha 489 investigadors i investigadores que composen aquests 45 SGR, dels quals 316 són doctors.

 Aquesta primera fase atorga el reconeixement als grups presentats, d’acord amb el compliment dels requisits establerts a la convocatòria. Actualment s’està desenvolupant la segona fase, d’avaluació externa, per a l’atorgament de finançament als grups reconeguts. El resultat es farà públic en una nova resolució, d’aquí a unes setmanes.

 Grups de Recerca URL

 L’activitat de recerca de la URL es concreta, després d’aquesta resolució, en gairebé 60 grups de recerca, 45 dels quals han obtingut aquest reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya a la convocatòria d’ajuts per donar suport a les activitats dels grups de recerca (SGR2014).

El mapa de grups de recerca de la URL es dibuixa tenint en compte les cinc grans àrees d’especialització (focus areas):

-Innovació social i canvi social

Management i responsabilitat social

-Educació: innovació, competències i valors

-Salut i biociències

-Energia i sostenibilitat

 Recerca i innovació a la URL

 La recerca és una activitat prioritària de la Universitat Ramon Llull, ja que potencia l’expansió dels coneixements i la capacitat formativa de les universitats. Per aquest motiu, durant els darrers anys la URL ha augmentat els fons propis destinats a la R+D+I i ha prioritzat els esforços orientats a l’obtenció de fons externs (públics i privats) per finançar aquesta activitat.

 A la URL s’entén la R+D+I com un servei públic que fomenta el progrés general del coneixement i el seu retorn a la societat. L’activitat de recerca se centra, com es recull en el Pla estratègic de recerca de l’any 2009, en tres eixos de focalització estratègica:

  • Tecnologia: biotecnologies i TIC
  • Management
  • Ciències socials i humanitats

 Des del punt de vista dels reptes socials, i per tant, des d’una òptica de recerca orientada, la URL ha seleccionat les 5 focus areas d’activitat esmentades fruit del creuament de la demanda social i de les capacitats dels nostres grups.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere