Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC presenta tecnologies i solucions mèdiques avançades al MIHealth Fòrum 2014

Notícia anterior
Notícia posterior

logo_descargable_en

Dijous, 22 de maig, de 9.30 a 13 hores, al MIHealth Forum 2014, el Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT) de la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech (UPC) presentarà 13 tecnologies i solucions mèdiques avançades amb un gran impacte en el sector sanitari, desenvolupades pels grups de recerca de la Universitat. La presentació es farà en el marc del TECHealth Workshop.

 Una escuma injectable de fosfat de calci d’última generació que permet induir processos biològics per a la regeneració òssia i que serveix també per alliberar fàrmacs dins del cos; un iWalker o caminador intel•ligent, adaptat a cada usuari amb dificultats de mobilitat; un dispositiu biofeedback que permet controlar el sistema de rehabilitació del sòl pelvià des de casa; o una tecnologia innovadora, basada en aplicacions fotòniques, que millorarà el diagnòstic del càncer de pell. Aquestes són algunes de les 13 tecnologies i solucions innovadores que el CIT UPC presentarà al TECHealth Workshop, dijous, 22 de maig, de 9.30 a 13 hores, en el marc del MIHealth Fòrum 2014 (sala 3 del Palau de Congressos de Fira de Barcelona, a Montjuïc). Aquest fòrum reuneix els millors especialistes internacionals de la salut.

 Són tecnologies amb gran impacte en el sector sanitari, a punt per a la seva comercialització i aplicació per a les empreses. Totes elles han estat desenvolupades per centres punters en recerca i transferència de tecnologia de la UPC i els quals formen part del CIT.

 Les presentacions giraran al voltant de 4 eixos temàtics: biomaterials i biomecànica, mobile Health, tecnologies per a diagnòstic i tractament i serious games (videojocs dissenyats amb propòsits no lúdics, en aquest cas terapèutics). En aquest últim camp es donarà a conèixer un videojoc per a la detecció precoç de les demències senils, malaltia que afecta a entre el 10 i el 20% de les persones majors de 65 anys.

 Així mateix, es presentarà una ortesis activa per a persones amb lesió medul•lar òssia incompleta, un sistema per al seguiment i control de la depressió que permet un seguiment detallat i personalitzat dels pacient des de casa, proporcionant als metges informació sobre el seu estat d’ànim i sobre la seva conducta.

 El Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT) de la UPC articula els centres de recerca i transferència de tecnologia de la Universitat que són membres de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere