Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAO CEU acull la trobada anual de l’Associació Henri Captitant

Notícia anterior
Notícia posterior

uao fotonoticia_20140520175507_500

 La Universitat Abat Oliba (UAO CEU) ha acollit aquest dimarts una de les sessions de la primera reunió anual que celebra a Espanya la institució jurídica Associació Henri Capitant dels Amics de la Cultura Jurídica Francesa, de gairebé vuitanta anys d’antiguitat.

 Els representants de l’entitat es reuniran fins divendres en diversos llocs de Barcelona i Madrid per discutir sobre temes rellevants de l’actualitat jurídica, com els relacionats amb la propietat intel·lectual, ha informat aquest la UAO CEU en un comunicat.

 La jornada s’ha iniciat a les 9.00 hores amb un discurs del rector, Carlos Pérez del Valle, que ha donat pas a la ponència del professor de la Universitat Trobi-Wittemberg Mathias Lehmann.

 Després, s’han celebrat dues taules rodones en les quals, com durant tota la sessió, s’ha reflexionat sobre el tractament contractual dels drets de propietat intel·lectual.

 La resta seus d’aquestes jornades, que se celebren amb el títol de ‘L’Immaterial’, seran el Col·legi de Notaris de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i la Universitat CEU Sant Pau, centre en el qual es clausuraran.

 Entre els juristes participants destaquen el professor emèrit de la Universitat de Torí Rodolfo Sacco i la professora emèrita de la Universitat de París 2 Camille Jauffret-Spinosi, dos dels juristes contemporanis més destacats en dret comparat.

 L’Associació Henri Capitant dels Amics de la Cultura Jurídica Francesa té representants en 35 països i dirigeix la seva actuació a la promoció de la cultura jurídica d’arrels franceses.

 Una de les prioritats que es planteja aquesta institució és la de contribuir a l’harmonització dels ordenaments jurídics, aprofitant per a això la xarxa d’equips de treball que té a Amèrica, l’Àsia, Europa i Àfrica.

  En aquest sentit, últimament es presta especial atenció a la realitat jurídica de l’espai iberoamericà, sense deixar per aquesta raó d’atendre els reptes de procés d’integració europea.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere