Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitats d’investigació europees demanen a la UE un sistema comú / LERU

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

leru_kreis_mini

 Els 21 centres que formen part de la Lliga d’Universitats d’Investigació Europees (LERU, pel seu nom en anglès) han demanat aquest dimecres a la Unió Europea (UE) un sistema d’investigació comuna, ha informat la Universitat de Barcelona (UB) –única universitat espanyola de la lliga– en un comunicat.

 La LERU reclama a les institucions europees que sorgeixin de les eleccions d’aquest diumenge una “aposta concreta i sòlida per la investigació a Europa” amb l’objectiu de crear un Espai Europeu d’Investigació.

 Per aquesta raó, cal millorar la cooperació entre les institucions europees, els estats membre i les universitats, i activar mecanismes i incentius que aprofitin els punts forts de les polítiques i programes d’investigació i innovació de la UE.

 El secretari general de la LERU, Kurt Deketelaere, ha afirmat que la comissió hauria d’aprovar mesures legislatives específiques en aquells casos en els quals el mercat intern per a la investigació i la innovació està distorsionat: “No es pot aconseguir un progrés real únicament mitjançant iniciatives voluntàries dels estats membre”.

 Aquesta entitat recomana impulsar polítiques europees “més consistents i transparents”, que incloguin una millor coordinació entre les institucions europees i més poder i influència per l’alt conill científic, que depèn de la presidència de la Comissió Europea.

 També sol·licita una política d’inversió en R+D “intel·ligent”; la recuperació econòmica europea i la millora del benestar social a través de l’aposta per la investigació; a més, proposa que durant aquesta legislatura es millori l’equivalència entre les polítiques a escala global i millorar el tracte de les Humanitats i les Ciències Socials.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere