Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Salvador Aznar, Premi Banc Sabadell de biomedicina pel seu treball amb cèl•lules mare / IRB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

salvadoraznar fotonoticia_20140521142114_260

 L’investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona Salvador Aznar ha estat distingit amb el IX Premi Banc Sabadell d’Investigació Biomèdica per les seves investigacions en cèl·lules mare i càncer.

 Als seus 38 anys, Aznar (Mont-real) s’ha imposat a les 65 candidatures que s’han presentat al guardó, dotat amb 50.000 euros, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat el jurat, presidit pel doctor de la Universitat d’Oviedo Carlos López-Otín.

 El premi distingeix la trajectòria d’Aznar i especialment el descobriment de la influència del cicle circadiari sobre el comportament de les cèl·lules mare adultes, una troballa que té implicacions importants en els camps de l’envelliment i el càncer.

 Aznar és des del 2013 l’investigador principal del laboratori ‘Cèl·lules Mare i Càncer’ a l’IRB Barcelona, i la seva investigació se centra a identificar els mecanismes moleculars que permeten el correcte funcionament de les cèl·lules troncals adultes i com influeix en l’aparició de tumors.

 També està estudiant com es regeneren els teixits humans, per què envelleixen i per què desenvolupen tumors amb el temps, sobretot a la pell i la mucosa oral, que representen el segon i cinquè tipus de càncer més comú en societats industrialitzades.

 L’investigador és beneficiari de projectes competitius del Consell Europeu d’Investigació (ERC) i de l’Associació Internacional de la Investigació del Càncer britànica (AICR); els últims anys ha publicat 21 articles, 13 com a autor principal, a revistes com ‘Nature’ i ‘Cell Stem Cell’.

 Llicenciat en bioquímica per la Universitat Mcgill de Mont-real, es va doctorar a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), i després d’un període de quatre anys com a investigador postdoctoral al London Research Institute, Cancer Research UK, el 2006 es va incorporar al Centre de Regulació Genòmica (CRG) com ICREA júnior, i des del setembre del 2013 a l’IRB ja com a professor d’ICREA.

   L’acte de lliurament del premi tindrà lloc l’1 de juliol al recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i reunirà nombrosos representants de la comunitat científica.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere