Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB acull un col•loqui per explorar les múltiples mirades de la ciència sobre el temps

Notícia anterior
Notícia posterior

logo1-web

 Quina és la naturalesa del temps? Què és la cronobiologia? Hi ha ritmes geològics? Canvia la percepció temporal en les psicopatologies? Què ens diu la física relativista sobre el  temps? Establir ponts entre diverses disciplines de la ciència —en el sentit més plural i etimològic del terme— al voltant de les múltiples accepcions del temps és l’objectiu de «Mirades de la ciència sobre el temps», un col·loqui interdisciplinari que tindrà lloc del 26 al 27 de maig a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB.

 Aquesta iniciativa està organitzada pel professor José Enrique Gargallo Gil, del Departament de Filologia Romànica, amb la col·laboració de Maria-Reina Bastardas, Joan Fontana i Antonio Torres, també de la Facultat de Filologia de la UB. El col·loqui, de lliure accés i obert a públic general, s’emmarca en el projecte Paremiologia romànica: refranys meteorològics i territori (ParemioRom), que combina la perspectiva geolingüística i la paremiològica amb la finalitat d’explorar els proverbis meteorològics i del calendari de l’Europa romànica. 

 Del 26 al 27 de maig, experts en poesia, paremiologia, psicologia, geologia, biologia, medicina, filosofia, climatologia, matemàtica, art i altres disciplines del coneixement científic i humanístic projectaran la seva mirada sobre l’eix aglutinador de la trobada: el temps, amb les dues significacions bàsiques que presenta aquest terme en català i en la majoria de llengües romàniques. Participen en el col·loqui diversos experts de la UB i d’altres institucions universitàries, com ara la Universitat de Lisboa (Portugal) i la Universitat de Zadar (Croàcia), dos centres universitaris que se situen als llindars de l’Europa romànica, que és precisament l’objecte d’estudi del projecte ParemioRom.

 La trobada està organitzada amb el patrocini del Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura, el Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència, el Departament de Filologia Romànica, la Facultat de Filologia, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, la Diputació de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Aula de Poesia de Barcelona.♦

 

Programa … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere