Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València investirà avui dilluns com a doctor ‘honoris causa’ l’expresident del Tribunal Constitucional Pascual Sala

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Sala web,0

La Universitat de València investirà avui dilluns, dia 26 de maig, el magistrat Pascual Sala com a doctor ‘honoris causa’. La sessió començarà a les 12 hores en el Paranimf de l’edifici històric de La Nau, i en l’acte també es lliuraran els premis extraordinaris de doctorat 2012-2013. La ‘laudatio’ sobre Pascual Sala estarà a càrrec del catedràtic Juan Martín Queralt.

 Pascual Sala Sánchez (València, 1935) va ser president del Tribunal Constitucional entre 2011 i 2013, del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (1990 1996) i del Tribunal de Comptes d’Espanya (1988-1990).

 Llicenciat en Dret per la Universitat de València, va exercir la docència com a professor ajudant a la Facultat de Dret d’aquesta universitat i com a professor consulto de la Escuela del Cuerpo de Abogados del Estado de Argentina.

 Pascual Sala va ingressar a la carrera judicial el 1962, amb el número un de la seua promoció. Al llarg de la seua dilatada activitat judicial va exercir com a jutge de primera instància i instrucció, i com magistrat de la Sala del Contenciós Administratiu. Després d’obtenir per oposició la categoria de magistrat especialista en aquesta jurisdicció, va exercir en diferents audiències territorials, com a conseller del Tribunal de Comptes, com a Magistrat del Tribunal Suprem i com a vocal permanent de la Comissió General de Codificació.

 Autor d’una àmplia obra de treball doctrinal en l’àmbit del Dret, la seua activitat jurídica ha estat reconeguda amb els premis ‘Importante’ i ‘García Esteve’ a juristes de reconegut prestigi. Entre altres distincions i condecoracions li han estat concedides la Gran Cruz de San Raimundo de Peñafort i la Medalla de la Orden del Mérito Constitucional.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere