Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El nostre record del catedràtic de Ciència Política Miquel Caminal / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

miquelcaminal

 El catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona Miquel Caminal va morir el divendres 23 de maig. Caminal, que es va especialitzar en catalanisme, partits nacionals i teories polítiques del nacionalisme i del federalisme, va ser vicerector de la Universitat de Barcelona entre el 1986 i el 1988.

 Miquel Caminal (Barcelona, 1952-2014) era professor de la Universitat de Barcelona des del 1978, universitat on va exercir sempre la docència amb l’excepció de tres anys que va estar a la Universitat Rovira i Virgili (1992-1995). Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB, el 1984 va rebre el premi extraordinari de doctorat per la tesi Joan Comorera i la revolució democràtica, publicada en tres volums per Empúries (1985). Entre les seves obres hi ha El federalismo pluralista. Del federalismo nacional al federalismo plurinacional (Paidós, 2002) i Nacionalisme i partits nacionals a Catalunya (Empúries, 1998). Va ser coautor de diversos manuals de ciència política i va desenvolupar tota una tasca de divulgació amb articles als mitjans de comunicació. Miquel Caminal va contribuir a crear i consolidar els estudis i la recerca en el camp de la ciència política a Catalunya quan era un àmbit poc conegut i molt desconnectat del món acadèmic internacional.

 Va presidir la Comissió Assessora per a la Reforma de l’Autogovern del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya (2004-2006). Del 2008 al 2011, va ser nomenat director del Memorial Democràtic de la Generalitat, una institució creada amb la finalitat de recuperar, commemorar i fomentar la memòria democràtica durant el període 1931-1980. Va ser militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere