L’aigua ens ha de fer por? / UB
Avui dimarts 27 de maig, l’espai Roca Barcelona Gallery acollirà la conferència «L’aigua ens ha de fer por?», a càrrec de M. Carme Llasat, professora del Departament d’Astronomia i Meteorologia i investigadora de l’Institut de Recerca de l’Aigua de la Universitat de Barcelona.
En la seva ponència, Llasat analitzarà les inundacions com el principal risc natural a Catalunya, on, entre el 1981 i el 2010 hi ha hagut prop de 219 episodis amb inundacions, 64 dels quals han afectat Barcelona. Al llarg de la conferència, es presentaran les característiques principals d’aquest fenomen, el seu impacte i com s’hi ha de conviure.
A continuació, els assistents participaran en una activitat pràctica consistent a repassar els casos més importants d’inundacions a Catalunya. Mitjançant fotografies i testimonis d’experiències pròpies, s’explicaran els tipus d’inundacions i dites populars relacionades amb la meteorologia. També es dialogarà sobre quines actituds són les més adequades a l’hora d’afrontar una inundació.
Les fotografies procedeixen del web La Rambla i de fons propi. Així mateix, es convida els assistents a portar fotografies per comentar-les.
L’activitat «L’aigua ens ha de fer por» es fa en el marc del projecte La ciència de l’aigua de La UB Divulga, organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB i Roca. L’objectiu d’aquest projecte és analitzar l’aigua d’una manera transversal i multidisciplinària. Per això, s’ha organitzat un cicle de ponències impartides per experts de la Universitat sobre àmbits de coneixement tan diversos com ara la geografia física, l’ecologia, la microbiologia, la història, l’economia, el dret, l’enginyeria química o la geoquímica.♦