Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València impulsa una Escola de Doctorat, que gestionarà els 59 programes que ofereix la institució

Notícia anterior
Notícia posterior

Rosa UV web1,0

El Consell de Govern de la Universitat de València ha donat suport a la creació de l’Escola de Doctorat, on s’integrarà la totalitat de l’oferta de programes implantats en la institució. L’Escola naix amb voluntat de canalitzar “accions que incentiven l’empleabilitat”. A més, es fomentarà la mobilitat internacional “per a incrementar els doctorats d’excel·lència amb l’objectiu d’enfortir la capacitat investigadora”. El Consell Social haurà d’estudiar la proposta. El Consell de la Generalitat té la competència per a l’aprovació de l’Escola.

 La iniciativa ha estat defensada per la vicerectora d’Estudis de Postgrau, Rosa Marín. L’Escola deriva de les recomanacions recollides en diferents textos legals, on s’aconsella que les competències transversals siguen part de la formació doctoral, i que l’Escola de Doctorat esdevinga “un fòrum per a compartir experiències entre els distints programes de doctorat que la integren”.

 A la Universitat de València hi ha, actualment, una oferta 74 Programes de Doctorat regulats pel RD 1393/2007, que s’han transformat en 59 propostes adaptades al RD 99/2011, de les quals 24 tenen menció d’excel·lència. La sèu de l’Escola serà l’edifici de Rectorat. En aquest curs, hi ha més de 3.300 estudiants/es de programes de doctorat.

 L’estructura actual de gestió dels estudis de tercer cicle o doctorat a la Universitat de València recau en òrgans centralitzats —el Servei de Postgrau, pel que fa a la gestió—, i la Subcomissió de Doctorat —pel que respecta a les funcions acadèmiques—. Ara es considera convenient de manera inicial que allò més adequat és crear una única Escola de Doctorat, de caràcter multidisciplinari i que integre la totalitat de l’oferta de doctorats implantats, “sense perjudici que en el futur i a la vista de les necessitats que es detecten es puga considerar la conveniència de crear Escoles de Doctorat per Àrees disciplinaries o bé optar per una organització per Seccions dins de la pròpia Escola de Doctorat”.

 La creació d’una única Escola de Doctorat que coordine els estudis de tercer cicle a la Universitat de València té entre altres avantatges la garantia d’un major impuls a tots els Programes de Doctorat, assegurant una homogeneïtat en el seu funcionament i regulació. L’Escola podrà oferir als investigadors en formació “un entorn adequat per al desenvolupament de la seua activitat investigadora, principal fi dels estudis de doctorat, així com una formació transversal, suport a la mobilitat i internacionalització, que sens dubte poden repercutir favorablement en la seua formació investigadora i la seua empleabilidad futura”.

 Condol institucional

En el seu informe, el rector ha expressat el condol institucional per la mort recentment de Joaquín Olivert Pellicer, professor jubilat del Departament d’Astronomia i Astrofísica. El rector també ha anunciat per al dia 12 de juny un homenatge de la Universitat al matemàtic Manuel Valvídia, mort el mes d’abril.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere