Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Destinen 2,6 milions a recuperar els ecosistemes aquàtics del Pirineu

Notícia anterior
Notícia posterior

pirineus fotonoticia_20140527154236_500

 El projecte Life+ LimnoPirineus destinarà a partir de l’1 de juny 2,6 milions d’euros a la restauració i conservació d’ecosistemes aquàtics del Pirineu, sobretot al parc Nacional d’Aigüestortes i al parc Natural de l’Alt Pirineu.

 El 55% d’aquesta quantitat –1,4 milions– serà aportada per la Unió Europea (UE), ha informat la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya en un comunicat, especialment llacs i espècies aquàtiques amenaçades.

 El projecte, que es realitzarà entre 2014 i 2019 està coordinat pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) del CSIC i té el suport de la Diputació de Lleida, el Consell General d’Aran, la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB) i les empreses Forestal Catalana i Sorelló Estudis al Medi Aquàtic.

 Entre les espècies a protegir es troben amfibis com la granota vermella, el tritó pirinenc, la planta ‘Luronium natans’ i el peix endèmic de la zona ‘Cottus gobio’, entre d’altres.

 El principal risc per a aquestes espècies és “la presència i proliferació d’espècies invasores de peixos”, així com un pasturatge excessiu, la freqüentació turística i certes modificacions hidrològiques, ha explicat el coordinador del projecte, Marc Ventura.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere