Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les famílies immigrants amb nens són les més castigades per la crisi a Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

familia-nouvinguda

 Les famílies immigrants amb nens són el col·lectiu més castigat per la crisi, segons es desprèn d’un article elaborat per la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) i el professor de la Universitat de Saragossa, Pau Marí-Klose.

 Es tracta d’una de les conclusions del treball ‘Nou relats per a noves polítiques: el principal repte per lluitar contra la pobresa infantil’, que s’ha presentat en unes jornades de Fedaia i que destaca que la taxa de pobresa severa, que afecta aquestes famílies, ha crescut “de manera alarmant”, en passar d’un 6% el 2009 a un 15% el 2012.

 Marí-Klose ha criticat el recent canvi de metodologia per mesurar la pobresa a Espanya, ja que fa que sembli que la pobresa no augmenta i fins i tot baixi, la qual cosa impedirà rastrejar l’evolució de la situació a partir del 2012 –últim any en el qual es va utilitzar l’antic mètode.

 Les dades de FEDAIA revelen que els centres oberts atenen un “alt percentatge” de població immigrant, que s’ha vist més afectada per la crisi.

 El president de FEDAIA, Jaume Clupés, ha destacat la necessitat d’invertir en polítiques que garanteixin el benestar de la infància a curt i llarg termini, i impedeixin “la reproducció del cercle viciós de l’exclusió social i la pobresa”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere