Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“El cervell transparent” / CUIMPB – Centre Ernest Lluch

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cervell

 Karl Zilles, Anders Sandberg, Katarzyna Szymielewicz, i Georgios Chalkiadakis, seran ponents del curs “El cervell transparent”, que es farà el 3 i 4 de juliol dintre de la programació d’estiu del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) – Centre Ernest Lluch, dirigit per Marsal Gavaldà, doctor en Tecnologies del Llenguatge i de la Informació, Universitat Carnegie Mellon (Estats Units), autor de “Concept-based speech translation” i director de recerca d’Expect Labs.

 El curs oferirà una reflexió, des de perspectives molt diferents, sobre la tendència inexorable cap al “cervell transparent”, entès tant en sentit literal (per exemple, la nova tècnica neurocientífica “CLARITY” que fa tornar certs teixits del cervell transparents, o totes les iniciatives del connectoma humà que estan construint un mapa detallat de l’estructura i organització del cervell), així com en sentit figurat, ja que gràcies a la revolució digital quasi tot el que passa al món (des d’esdeveniments d’importància històrica fins a fets trivials i quotidians) deixa un rastre digital, i per tant cada vegada és més fàcil d’observar, analitzar, i fins i tot predir el comportament humà, fins al punt que poder desviar-se del curs òptim d’acció (recomanat, per exemple, per un assistent digital personal), haurà de ser reconegut com a dret inalienable.

 Karl Zilles és doctor en medicina, professor de recerca del cervell al Centre de Recerca Jülich i a la Universitat d’Aachen (Alemanya), autor de més de cinc-centes publicacions, incloent “BigBrain: an ultrahigh-resolution 3D human brain model,” editor-en-cap de la revista científica “Brain Structure and Function,” i investigador principal del “Human Brain Project,” que té l’objectiu de construir un model computacional complet d’un cervell en funcionament.

 Anders Sandberg, Future of Humanity Institute. Oxford Martin School. Oxford University. Regne Unit. La investigació d’Anders Sandberg en l’Institut del futur de la Humanitat se centra en les qüestions socials i ètiques entorn de la millora humana i les noves tecnologies, així com en l’estimació de les capacitats i la ciència subjacent de les tecnologies del futur.

 Katarzyna Szymielewicz és doctora en dret, presidenta de la Fundació Panoptykon, l’ONG polonesa dedicada a la defensa dels drets humans en l’era digital, vicepresidenta de l’organització European Digital Rights, i consellera del ministeri d’administracions polonès per temes d’Internet, protecció de dades, privadesa, i drets digitals.

 Georgios Chalkiadakis és doctor en Informàtica, professor d’Enginyeria Elèctrica a la Universitat de Creta (Grècia), autor de “You are what you consume: a Bayesian method for personalized recommendations”, i especialista en sistemes de predicció del comportament.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere