Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Departament de Microbiologia commemora els cinquanta anys de la càtedra de Microbiologia a la UB

Notícia anterior
Notícia posterior

microbiologia

 El 1963 es va crear a la Universitat de Barcelona la primera càtedra de Microbiologia de les facultats de ciències d’Espanya, que es va posar en marxa un any després. Aquesta càtedra, amb una orientació diferent de la dels ensenyaments de Microbiologia cursats a les facultats de Medicina, Farmàcia i Veterinària, oferia una primera visió global dels microorganismes des d’una perspectiva biològica, en connexió amb l’extraordinari desenvolupament recent de la bioquímica i de la genètica. El 1964, el professor Ramon Parés guanyava la primera càtedra de Microbiologia a la UB, i s’iniciava oficialment el camí per constituir l’actual Departament de Microbiologia, creat el 1968.

 Aquest divendres 30 de maig, a partir de les 9 hores, el Departament de Microbiologia commemora a l’Aula Magna de la Facultat de Biologia els cinquanta anys de la creació d’aquesta càtedra a la UB amb un acte que presidiran el rector, Dr. Dídac Ramírez; el degà de la Facultat, Dr. Joaquim Gutiérrez, i el director del Departament de Microbiologia, Dr. Anicet Blanch.

 L’acte, al qual també assistirà el Dr. Ramon Parés, serà introduït pel catedràtic Joan Jofre, i s’iniciarà amb la conferència «Pasado, presente y futuro de la taxonomía bacteriana», a càrrec del Dr. Jorge Lalucat, del Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears. Manuel Carmona Pérez, expert del Departament de Biologia Ambiental del Centre d’Investigacions Biològiques del CSIC, impartirà la xerrada «Adaptación microbiana a ambientes hostiles: el caso de Azoarcus». Javier Martínez Picado, investigador de l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i l’Hospital Germans Trias i Pujol, pronunciarà la conferència titulada «El virus de la sida: nou mecanisme per envair el sistema immunitari». «Avances en la seguridad frente a patógenos de los medicamentos hemoderivados» serà la temàtica que desenvoluparà Rodrigo Gajardo Rodríguez, de la Divisió de Seguretat Viral de l’Institut Grífols. Finalment, la investigadora Núria Jiménez, de l’Institut Federal de Geociències i Recursos Naturals de Hannover, pronunciarà la ponència «Degradació anaeròbica d’hidrocarburs: desmuntant un mite».♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere