Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Creades dues noves càtedres d’investigació AXA Research Fund

Notícia anterior
Notícia posterior

img_37147655_1

L’AXA Research Fund ha creat la Càtedra Permanent en Predicció de Riscos de Malalties Relacionades amb l’Edat, dirigida per Ben Lehner, cap del grup d’investigació Sistemes Genètics del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i professor de l’ICREA; i la Càtedra Permanent en Anàlisi de Riscos Adversaris, dirigida per David Ríos, de l’Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT), que pertany al Consell Superior d’Investigacions Científiques.

 El mes d’abril passat, el fons d’investigació del Grup AXA va presentar a París la concessió de nous ajuts a la comunitat científica mundial, entre els quals el comitè d’experts va escollir els dos projectes esmentats d’Espanya. El fons va ser creat el 2007 amb l’objectiu de donar suport a l’estudi de la prevenció de riscos socioeconòmics, mediambientals i de la salut arreu del món. 

 En els primers cinc anys va destinar 100 milions d’euros per finançar 367 projectes liderats per investigadors de 49 nacionalitats, a més de 150 universitats de 27 països d’Europa, l’Àsia i l’Amèrica. L’any passat aquesta entitat va renovar el seu compromís amb la recerca científica amb una nova dotació de 100 milions d’euros per als propers cinc anys. 

 La investigació del CRG, que obtindrà un milió d’euros de finançament, permetrà continuar investigant com predir el futur de la salut d’una persona a través de l’estudi dels canvis genètics i les variacions del medi ambient, i com això predisposa a certes malalties. Aquesta anàlisi es realitza combinant experiments amb organismes model a través de l’anàlisi computacional de grans quantitats de dades de cada individu. 

 Per la seva banda, l’ICMAT, amb un ajut d’1,1 milions d’euros, estudiarà problemes en què un individu o una organització s’han d’enfrontar a amenaces que puguin tenir impactes negatius o, fins i tot, catastròfics per a si mateixos, i en què algunes d’aquestes amenaces tenen un comportament intel•ligent i adaptatiu. 

 Amb aquest nou pla d’ajuts, l’AXA Research Fund vol finançar iniciatives d’investigadors innovadors amb un alt potencial per tenir ressò en l’opinió pública i, amb les seves propostes, intentar augmentar la consciència sobre la prevenció en riscos, a més de desenvolupar mètodes científics participatius per entendre millor els desafiaments globals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere