Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Erasmus Mundus s’obre als programes de doctorat

Notícia anterior
Notícia posterior

ec_erasmus_mundus_en

L’Erasmus Mundus és un programa de la Comissió Europea per promoure la cooperació entre institucions i la mobilitat d’estudiants entre països de la Unió Europea i tercers països.

 L’objectiu del programa és millorar la qualitat de l’ensenyament superior i la recerca, i promoure el diàleg entre persones de diferents cultures a través d’accions diferents. A banda de les dues accions que durant el 7è Programa Marc van donar suport a postgraus en modalitat màster, Horizon 2020 n’incorpora una tercera adreçada a programes conjunts de doctorat (Erasmus Mundus Joint Doctorate). 

 Com en les altres accions del programa Erasmus Mundus, la finalitat dels joint doctorates és la cooperació entre acadèmics i institucions d’ensenyament superior de la Unió Europea amb tercers països per tal de crear pols d’excel·lència i tenir titulats altament qualificats. Els programes de doctorat han d’oferir una titulació múltiple i han d’incloure un mínim de dues universitats i institucions (no necessàriament universitats) de tres països. El programa també ofereix beques per a estades breus d’estudiants o acadèmics a les quals poden accedir ciutadans de tercers països, amb una orientació especial a població i a grups en situacions vulnerables. 

 En la primera resolució d’aquesta modalitat, que forma part de les accions Marie Sklodowska-Curie del programa Horizon 2020, s’han reconegut 43 doctorats conjunts. Cal destacar el bon paper de les universitats catalanes, que en coordinen quatre i participen en un total d’onze dels 43 doctorats reconeguts. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere