Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Suport del Claustre de la Universitat de Lleida a la consulta sobre el Dret a decidir de Catalunya

Notícia anterior
Notícia posterior

eleccios-web

 Amb 80 vots a favor, 11 en contra i 9 en blanc, el Claustre de la Universitat de Lleida ha donat al procés de consulta sobre el Dret a decidir de la nació catalana convocat per al proper 9 de novembre a Catalunya. En sessió ordinària, el Claustre ha votat una declaració sobre la consulta inclosa a l’ordre del dia a petició de 61 dels seus 250 membres. 

 

Declaració del Claustre de la Universitat de Lleida sobre el procés de consulta del 9 de novembre

 L’Associació Catalana d’Universitats Públiques va publicar el 30 d’octubre de 2012 un comunicat en suport a la resolució del Parlament de Catalunya, en el sentit de constatar la necessitat que “el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu”.

 Com a representants de la comunitat universitària de Lleida estem fermament convençuts que la UdL no pot quedar al marge d’aquesta expressió ni pot deixar de manifestar la seua disposició a contribuir a impulsar la concreció de l’expressió lliure del poble català, a l’hora de decidir lliurement i democràticament sobre el seu futur. 

 Conseqüentment, el Claustre de la Universitat de Lleida, reunit el dia xx de maig, ha debatut i aprovat el seu suport lliure i responsable a allò manifestat pel conjunt de les universitats públiques catalanes, en coherència amb les manifestacions expressades per ciutadans, institucions i entitats de les terres de Lleida, en el sentit de donar suport a l’expressió sobirana del nostre poble.

 

1. La Universitat de Lleida manifesta el seu respecte absolut a totes les posicions que, des del compromís democràtic i el reconeixement a les institucions pròpies de Catalunya, s’expressin al llarg del procés.

2. Des de la Universitat de Lleida considerem que aquest procés nacional ha de servir també per enriquir el debat polític sobre el país, sobre la qualitat dels seus serveis essencials, el model de societat del benestar i el marc de diàleg entre els agents socials.

3. D’una manera molt especial, voldríem recordar la importància de l’Educació Superior en el desenvolupament d’un país.

4. La Universitat de Lleida demana que en el procés s’imposi la dinàmica de l’argument i del convenciment i, en aquest sentit, s’ofereix a promoure un diàleg ambiciós.

5. La Universitat de Lleida manifesta el seu suport al procés endegat per acordar una consulta sobre l’estatus jurídic de la nació catalana i fa palesa la seva voluntat de col•laborar amb les institucions de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere