Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Premis Nobel visitaran dimarts la Universitat de València per a intercanviar experiències investigadores

Notícia anterior
Notícia posterior

nobel-prize

Sis Premis Nobel de les àrees de Química, Física, Economia i Medicina es reuniran dimarts amb la comunitat científica valenciana per tal d’intercanviar impressions i coneixements al voltant de diferents àrees de recerca. El Parc Científic de la Universitat de València, la Facultat de Medicina i la Facultat d’Economia seran el proper dimarts, dia 3 de juny, de vesprada, els escenaris per a la celebració de diferents Encontres d’Excel·lència.

 Els encontres estan impulsats per la Fundació Premis Rei Jaume I dins el marc de VLC/CAMPUS, el Campus de Excelencia Internacional integrat per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

 Randy Wayne Schekman, Premi Nobel de Medicina 2013, estarà al Saló de Graus de la Facultat de Medicina i Odontologia a les 16:30H, convidat per la pròpia Facultat. Col·labora el Microclúster “Fisiopatologia de malalties rares (MCIFER)”. Acte: ‘Encontre d’Excel·lència en Medicina’.

 Harold Kroto, Nobel de Química 1996, i Jean-Marie Pierre Lehn (http://es.wikipedia.org/wiki/Jean-Marie_Lehn), Nobel de Química 1987, es trobaran a l’Auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València, a les 16:45H, en un encontre coorganitzat per l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València i el Microclúster “Nanomaterials funcionals i nanodispositius” i. Acte: ‘Encontre d’Excel·lència en Química. En les Fronteres de la Química’.

 Frank Wilczek, Nobel de Física  2004, i Sheldon Lee Glashow, Nobel de Física 1979, estaran també al Parc Científic, a les 16:45H (Saló d’Actes Edifici de Capçalera), en un encontre organitzat per l’Institut de Física Corpuscular (IFIC, centre mixt Universitat de València-CSIC) amb la col·laboració del Microclúster PANTICAM (‘Des de l’avantguarda de la física de partícules, nuclear i astropartícules fins a la transparència en computació distributiva, imatge i acceleradors en Medicina i tecnologies marines’). Acte: ‘Encontre d’Excel·lència en Física’.

 Finn Erling Kyland, Premi Nobel d’Economia 2004, estarà a la Sala Ignasi Villalonga de la Facultat d’Economia, a les 16:45H, convidat pel propi centre. Col·labora el Microclúster ‘Capital Humà, Salut i Qualitat de Vida com a base d’un Desenvolupament Sostenible’. Acte: ‘Encontre d’Excel·lència en Economia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere