Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La “Barcelona Design Week” promou des d’aquest dilluns que ‘el Disseny és aquí’

Notícia anterior
Notícia posterior

00-bdw2014-logo

 La “Barcelona Design Week 2014” ha arrencat aquest dilluns a la capital catalana amb voluntat d’unir empreses, professionals i públic amb un denominador comú, disseny i creativitat, i aquesta novena edició tindrà Israel com a país convidat.

 Sota l’eslògan ‘el Disseny és aquí’, la BDW aprofundirà en el disseny, l’afany emprenedor, la innovació i la creativitat en un programa que inclou més de 70 activitats i que obrirà la conferència del dissenyador i arquitecte israelià Ron Arad, que parlarà d’afany emprenedor creatiu.

 El programa, que enfocarà projectes ecosostenibles, inclou diferents activitats relacionades amb el país convidat que han estat organitzades conjuntament amb el Design Museum Holon i l’ambaixada d’Israel, com la mateixa conferència inaugural i l’exposició ‘Out of the box’ en què es mostren peces de disseny fetes al país hebreu, entre d’altres.

 En roda de premsa de presentació, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha assegurat aquest dilluns que Barcelona té l’ambició de convertir-se en una capital cultural i que “mira Israel amb enveja i com a mirall” en què li agradaria reconèixer-se.

 En aquest sentit, el president del BCD Barcelona Centre de Disseny, Pau Herrera, ha afegit que tant Israel, d’on acudiran 45 dissenyadors, com Catalunya podrien considerar-se com a “nacions start-ups”, en referència a la seva aposta per la innovació i la creativitat.

Gran impacte i projecció

 La Barcelona Design Week s’emmarca dins del Barcelona Design Festival, que s’allargarà fins al 10 de juliol, ja que donarà cabuda també al FADFest i a altres activitats que es desenvoluparan durant aquestes dates.

 La presidenta de Foment de les Arts i del Disseny, Nani Marquina, ha explicat que durant el FADFestival –del 25 de juny al 10 de juliol– tindran lloc al Museu del Disseny fins a 30 activitats pròpies, com també un congrés, i ha assenyalat que s’espera rebre uns 52.000 visitants.

 Per la seva banda, Herrera ha manifestat que, a més de portar propostes estrangeres a Barcelona, hi ha la voluntat de portar el disseny català a altres capitals mundials i internacionalizar-lo, i ha avançat que el Setembre el BCD va ser convidat a la Beijing Design Week (Xina), i que el 2015 acudirà a Hong Kong.

 Ha insistit en el gran impacte econòmic que aquesta cita anual tindrà per a la ciutat i ha citat un estudi recent que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en què s’explica que una de cada tres empreses barcelonines pertany al sector creatiu i de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), i que aglutina un 50% de l’ocupació de la ciutat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere