Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Es presenta el programa Horitzó Àsia, per potenciar estratègies de relació conjuntes amb aquest continent

Notícia anterior
Notícia posterior

HA1

 Amb l’objectiu de potenciar estratègies integrades en relació a l’Àsia que puguin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori, la UVic-UCC, l’Ajuntament de Vic, Creacció i el Festival Nits de Cinema Oriental han signat un conveni per al projecte anomenat Horitzó Àsia.

 Entre les activitats que s’inclouran  en el projecte Horitzó Àsia s’hi troben unes Jornades empresarials que tindran lloc del 16 al 18 de juliol en el marc de la Universitat d’Estiu, amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats comercials que ofereix el continent asiàtic. Les jornades es plantegen al voltant de tres presentacions amb taula rodona, que permetran  exposar diversos exemples d’empreses catalanes que treballen amb països asiàtics.

 L’ Àsia agrupa països i cultures molt diversos i de vegades molt distants entre si en tots els sentits. Per aquesta raó es presenta com un horitzó llunyà, molt ampli, però també molt atractiu i ple de possibilitats. La percepció que pretén transmetre la marca Horitzó Àsia es tant la d’un concepte geogràfic enormement ampli com la d’un objectiu de desenvolupament comercial, econòmic, turístic, cultural i universitari, tot unint esforços i creant sinergies amb partners universitaris, comercials o econòmics d’allà.

 Del que es tracta és que quan s’obri una porta a l’Àsia, sigui des del punt de vista cultural o universitari, que les empreses se’n puguin beneficiar establint contactes, i a la inversa. Això permet no repetir esforços ni errors i que els èxits i fracassos de qualsevol experiència serveixin d’exemple per altres que vulguin entrar en contacte amb el país, la regió o la ciutat.

 Horitzó Àsia té també un vessant local molt important de treball amb les comunitats asiàtiques d’aquí, com la índia, la xinesa, la filipina o la paquistanesa. Amb aquestes comunitats es volen enfortir lligams i col•laboracions que poden ser d’interès mutu com ja estan fent el Centre de Normalització Lingüística d’Osona i  el Festival Nits de Cinema Oriental.  Horitzó Àsia es mostra com un oportunitat per enfortir el diàleg i la col•laboració interculturals.

 D’acord amb les línies estratègiques de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Campus Internacional enguany ha creat una Unitat de Suport a Projectes Internacionals amb una línia específica de treball dirigida a l’Àsia per tal d’obrir col•laboracions de formació i recerca amb universitats del continent. 

 Actualment la UVic-UCC ja té signats convenis amb dues universitats de Corea del Sud, s’està en converses amb una tercera universitat sudcoreana, amb dues universitats xineses i una de Taiwan. 

 Actualment formen part d’Horitzó Àsia Creacció i els ajuntaments i les empreses que en formen part, l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic-UCC i l’associació cultural Festival Nits de Cinema Oriental. S’obre, però a les empreses i institucions que vulguin compartir les seves experiències i col•laborar a fer d’Àsia, amb tota la seva diversitat de països i cultures, un continent més pròxim i més assequible. 

 En la roda de premsa de presentació d’avui, l’alcalde de Vic ha manifestat que “aquest és un projecte que ha nascut i s’ha teixit en xarxa i això li dóna garantia d’èxit”. Per la seva banda, Josep Arimany, president de Creacció ha ressaltat l’oportunitat que suposa  Horitzó Àsia per les quatre “C” del projecte: cultura, coneixement, convivència i catalització econòmica.  Quim Crusellas, en nom del Festival Nits de Cinema Oriental ha volgut remarcar la volada que ha agafat el Festival des que va néixer amb una pel.lícula projectada una nit d’estiu, fins a consolidar-se com “un dels tres millors festivals d’Europa”. Per últim, Jordi Montaña ha destacat que aquest és un pas més en la internacionalització de la Universitat, que ja prepara un postgrau en estudis orientals, i ha remarcat que “els que creiem en el projecte som conscients de la necessitat de tenir presència al món”.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere