59 màsters impartits per les universitats catalanes són considerats estudis amb un alt grau d’internacionalització
Un total de 59 màsters oficials i propis impartits per diferents universitats catalanes han obtingut la nova distinció International Master’s Programme (IMP), impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb l’objectiu de promoure els estudis amb un alt grau d’internacionalització que s’imparteixen a Catalunya. Els màsters distingits han estat seleccionats en base a criteris com les llengües en què s’imparteixen les classes, els mèrits del professorat i la inserció professional i en programes de doctorat. A més, s’ha requerit que la titulació tingués una trajectòria de dos anys, així com una matriculació mínima de 20 estudiants, dels quals un 30% provinguin de l’estranger.
Un total de 59 màsters, oficials i propis, impartits per les universitats catalanes han estat reconeguts amb l”International Màster’s Programme’ (IMP), una menció impulsada per la Secretaria d’Universitats i Investigació.
El reconeixement, que té una validesa de dos cursos i pot renovar-se en convocatòries posteriors, neix amb l’objectiu de “promoure els estudis amb un alt nivell d’internacionalització” que s’imparteixen en el sistema d’educació superior, segons ha informat aquest dimecres Universitats en un comunicat.
Com a criteris, han tingut en compte les llengües en què s’imparteixen les matèries; els mèrits del professorat; la inserció professional i en els programes de doctorat; que les titulacions tinguin una trajectòria de dos anys –o procedir de la reestructuració d’un màster anterior–, i una matriculació mínima de 20 estudiants, dels quals un 30% han de ser estrangers.
El director general d’Universitats, Lluís Jofre, ha destacat que aquesta menció suposa una “clara aposta per la internacionalització i el foment de la competitivitat internacional” del sistema universitari català, i ha detallat que Catalunya té un 30% d’estudiants estrangers en màsters i un 40% en postgraus.
Catorze dels màsters distingits són impartits a la Universitat de Barcelona (UB); vuit, a l’Autònoma de Barcelona (UAB); 17, a la Politècnica de Catalunya (UPC); vuit més a la Pompeu Fabra (UPF); un a la de Lleida (UdL); dos a la de Girona (Udg); tres a la Rovira i Virgili (URV); un a la Ramon Llull (URL); dos a la Barcelona Graduate School of Economics; un a la Fundació Privada Universitària EADA; un a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals, i un altre a l’IESE.♦