Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Juan Béjar (FCC): “El més important no és només analitzar bé, sinó executar les accions i fer-ho de forma ràpida” / ESADE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

creatividad-disec3b1o-web

 Segons Juan Béjar, conseller delegat de Fomento de Construcciones y Contratas FCC, “el més important no és només analitzar bé la situació abans de prendre decisions, sinó executar-les i fer-ho amb rapidesa”. Aquesta ha estat una de les tesis centrals de la conferència que ha pronunciat avui en una nova sessió dels Desayunos ESADE realitzada a Madridi patrocinada per Bluecap. Com ha assenyalat gràficament Béjar, “el que marca la diferència entre les empreses és dir-ho i fer-ho, perquè en aquest àmbit la determinació és bàsica”, ha recalcat el vicepresident i conseller delegat de FCC.

 Aquest ha estat un dels signes d’identitat de la política de FCC des del 2012, moment en què va prendre unes decisions molt rellevants, com ara reduir el deute, adoptar un enfocament internacional selectiu i simplificar una estructura sobredimensionada. “S’havia creat una macroestructura. Ara hem descentralitzat els processos”, ha assenyalat. En l’àmbit internacional, “l’equip es mou amb un cap d’obra, que és més un gestor empresarial que un tècnic”, ha puntualitzat Béjar. “Hem conegut les dificultats de la internacionalització perquè, en aquest sector, el marge de beneficis és escàs.” El conseller delegat de FCC fins i tot ha reconegut que la companyia es va qüestionar la conveniència de dur a terme un dels seus projectes estrella actuals: les tres línies del metro d’Al-Riyad: “Sí, ens ho vam plantejar. I vam optar per apujar el preu de la licitació i fer una aposta que sobredotava de recursos el projecte”.

 Béjar té una forma de gestionar particular: “Als membres de l’equip directiu cal complicar-los la vida i treure’ls de la zona de confort”, ja que, segons el conseller delegat de FCC, “les coses surten millor quan la gent està amb tensió.”

 Aquesta sessió dels Desayunos ESADE ha estat moderada per Pedro Navarro, vicepresident executiu del Patronat de la Fundació ESADE. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere