Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants aconsegueixen que la UPF ampliï beques i fraccioni més el pagament de la matrícula

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

LogoUPF03

 

 Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han aconseguit que el centre accedeixi a ampliar el fons de beques de 25.000 a 75.000 euros per a causes sobrevingudes i a augmentar de dos a quatre els terminis del pagament de la matrícula a partir del curs 2015-16 després d’arribar a un acord en una taula de diàleg amb el Rectorat.

 En declaracions a Europa Press, el secretari general de la UPF, Pelegrí Viader, ha explicat que l’acord –que ha de ratificar-se en un consell de govern de juliol– arriba després de negociar amb les assemblees d’estudiants i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) les reivindicacions que van portar al carrer a la vaga universitària del 27 de febrer.

 Sota el lema ‘Organitzar-Se és guanyar!’, els estudiants van emetre un comunicat a Twitter celebrant l’acord: “La mobilització, l’organització i la pressió dels estudiants de la UPF ja va forçar al Rectorat a negociar després de la vaga del 27F i, un altre cop, ha aconseguit forçar-lo a prendre compromisos”.

 Malgrat aconseguir l’acord, els estudiants han afirmat que queda un llarg camí per a “garantir l’accés universal i la permanència de les classes populars a la universitat” i per canviar el model de la UPF, que han titllat d’elitista i excloent.

 Viader ha sostingut que han obert una taula de diàleg perquè el nou equip de govern –es va estrenar fa aproximadament un any– vol “canviar la tendència i mantenir un diàleg permanent amb els estudiants”.

 En aquest sentit, ha remarcat l’aposta del Rectorat per reforçar el Consell d’Estudiants, ja que en els últims dos anys era “inoperatiu” per un intent de canvi de reglament que no va funcionar, per la qual cosa el nou equip treballarà per tornar-lo a impulsar.

Fraccionament de la matrícula

 Segons Viader, van acordar un fraccionament en quatre terminis perquè altres més elevats –com els de la Universitat de Barcelona (UB)– poden provocar “un automatisme en els impagats”, amb els consegüents recàrrecs, i ha assegurat que es farà una atenció personalitzada perquè no succeeixi.

 Altres acords aconseguits són el compromís per part del Rectorat “d’intentar” que les pràctiques universitàries a les institucions públiques siguin remunerades perquè normalment no ho són, i augmentar els cànons que paguen els centres adscrits a la UPF per la utilització de la seva imatge.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere