Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’atur beneficia la salut neonatal perquè les mares “es cuiden més”, segons un estudi / BGSE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

s_salut_mare_infant_lactancia

 La taxa d’atur alta beneficia la salut neonatal perquè les mares tenen “més temps per cuidar-se”, mengen millor, fan exercici, visiten més el metge i tenen menys estrès, segons un estudi ‘Newborn Health and the Business Cycle: Is it Good to be Born in Bad Times?’, publicat al ‘Working Papers’ de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE).

 El treball, que ha analitzat els efectes de la crisi sobre la salut dels nounats, ha estat fet per la professora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i doctora en Economia per la Universitat de Northwestern (Estats Units) Llibertat González-Luna i per la investigadora del Collegio Carlo Alberto de Turín (Itàlia) Ainhoa Aparicio, ha informat la UPF aquest divendres en un comunicat.

 La tesi inicial del treball era veure com la crisi econòmica podia afectar la salut de les dones embarassades i perjudicar els petits des del seu naixement, pel que van analitzar les taxes d’atur entre 1980 i 2010 per províncies.

 L’anàlisi estadístic ha constatat de manera sorprenent que la salut neonatal és significativament millor quan la taxa d’atur és més alta: “Fins i tot comparant els fills d’una mateixa mare, els que neixen en èpoques de recessió econòmica neixen més sans que els seus germans que neixen en èpoques de bonança”, ha relatat González-Luna.

 Algunes de les hipòtesis de les investigadores són que les mares en edat de tenir fills durant la crisi tenen una “millor salut física, dormen més, beuen menys alcohol i tenen un índex de massa corporal menor”, conclouen les autores.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere