Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC aprova posar a la venda 12 edificis per “reconduir la situació econòmica”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upc

 El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha aprovat posar a la venda 12 edificis per obtenir ingressos extraordinaris i poder “reconduir la situació econòmica”, han confirmat fonts del centre a Europa Press.

 El Consell de Govern ha donat llum verda aquest dimarts al pla de venda que preveu desfer-se d’una dotzena d’edificis, davant de l'”asfíxia” que suposen els 113,5 milions d’euros de dèficit acumulat de la UPC, segons ha publicat aquest divendres el diari ‘El País’.

 La UPC ha fet una auditoria del patrimoni del centre per determinar “quins són els immobles que tenen més possibilitats de ser llocs a la venda i quina és la millor forma de fer-ho”.

 S’ha elaborat un decàleg amb 12 edificis situats a Barcelona, Manresa, Terrassa i Vilanova i la Geltrú, i està previst que en els pròxims mesos “es concretin les operacions a fer”.

 El Consell també ha autoritzar incrementar en 15 milions d’euros les pòlisses de crèdit de la UPC per fer front als pagaments previstos en els pròxims mesos, que s’estan negociant amb diverses entitats financeres.

 La complicada situació de tresoreria s’ha agreujat perquè Hisenda ha eliminat l’opció d’endarrerir el pagament de l’IRPF de les nòmines, com es va fer el 2013, i en aquest 2014 la UPC ha de fer dues liquidacions mensuals –l’ajornada i la corrent–, pel que ha de pagar 35 milions no previstos.

 El centre ha explicat que, tot i que la Generalitat ha pagat part del seu deute amb la UPC –uns 16 milions d’euros–, aquests recursos són “insuficients per resoldre els pagaments pendents”.

 Tot i això, la UPC ha assegurat que “es mantindrà l’equilibri pressupostari”, perquè l’execució del pressupost aprovat el març, del qual s’està fent un seguiment exhaustiu, manté la previsió d’ingressos.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere