Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

1.500 alumnes de la UPF, la UAB i el Parc de Salut estrenen edifici en el campus Universitari Mar

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

universitari mar

 Un total de 1.449 estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l’Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Escola Superior d’Infermeria del Mar (ESIM) del Parc de Salut Mar estrenen des d’aquest curs l’edifici docent rehabilitat Dr. Aiguader, en el campus Universitari Mar de Barcelona, després de sis anys d’obres.

 Durant la inauguració oficial de les instal·lacions aquest dimarts, el president del Parc de Salut Mar, Josep Maria Via, ha destacat el “privilegi” que suposa per els alumnes poder estudiar, fer pràctiques i fomentar la investigació en un mateix espai, de 12.494 metres quadrats.

 L’edifici consta de soterrani, baixos i tres plantes, més una quarta d’instal·lacions i maquinària: “L’entorn és punter i té les més innovadores tecnologies. Tot al servei de la investigació biomèdica i la docència”, ha afegit Via.

 Les aules, els passadissos i vestíbuls de les tres plantes són d’ús compartit per els estudiants dels tres centres aliats, així com la cafeteria i la biblioteca, situades a la planta baixa: “Al mateix temps, cada institució té espais propis d’administració”.

 Les obres de rehabilitació s’han articulat en dues fases per “mantenir la funcionalitat de l’edifici”, i encara falta per posar en marxa les aules de dissecció i els seus espais associats perquè no hi ha suficients recursos econòmics.

Simbiosi indispensable

 El rector de la UPF, Jaume Casals, ha destacat que l’edifici respon a la “simbiosi indispensable” al camp de la investigació biomèdica que conformen les tres institucions associades, i ha apostat per seguir teixint aliances en aquest sentit.

 “La UPF i la UAB necessiten un hospital de referència per els seus estudiants, i res millor que l’Hospital del Mar”, ha dit Casals, que s’ha mostrat confiat que el nou edifici donarà importants resultats per el sector biomèdic.

 Per la seva banda, el rector de la UAB, Ferran Sancho, ha fet broma sobre l’obertura de les noves instal·lacions: “És la meva primera inauguració en dos anys. Abans era molt comú, però amb la crisi és més complicat, el que dota de més importància encara el projecte”.

 S’ha mostrat molt satisfet amb l’aliança dels tres centres i, com Casals, ha advocat per fer més heterogeni el sistema universitari català per impulsar projectes en funció de les necessitats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere