S’inicia el primer programa de formació per a emprenedors amb discapacitat, impulsat per ESADE i la Fundación Prevent
El programa és totalment gratuït per als participants i té una dotació de 30.000 euros en ajuts econòmics per impulsar i accelerar les iniciatives empresarials
Un despatx d’advocats que opera a Internet, una marca amb dissenys propis a partir d’endevinalles i del refranyer popular tradicional, una empresa de representació de línies aèries i de serveis aeroportuaris o una central de compres a restaurants que serveixen entre 50 i 200 menús al dia són alguns dels divuit projectes seleccionats per participar a la primera edició del programa Aula d’Emprenedors: Arén i Emprén, impulsat per ESADE i la Fundación Prevent. El programa comença aquest mes de juny i ofereix una formació mitjana d’una classe a la setmana, de manera que és previst que acabi el mes de novembre.
Aquest programa, que es va presentar a principi de maig, s’adreça a emprenedors amb discapacitat que vulguin posar en funcionament un negoci o impulsar una iniciativa empresarial. A més de proporcionar una formació exigent, el programa Aprèn i Emprèn posa a disposició dels participants un tutor individual i els facilita l’accés a un grup de mentors experts en diferents àrees, que els acompanyaran al llarg del procés de formació. El programa disposa d’un fons de 30.000 € en ajuts econòmics, que tenen la consideració de donació.
Voluntariat corporatiu
El programa, que ha estat premiat pel Banc Popular com la millor iniciativa per al foment de persones amb discapacitat, s’imparteix gratuïtament als participants, gràcies al finançament de la Fundación Prevent i la col·laboració desinteressada d’algunes empreses privades, com Cuatrecasas, Gonçalves-Pereira, Uriach, FCC, DKV, Serunión, OTP i PrevenControl. A més, compta amb un Comitè d’Honor, integrat pel conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig; la directora general d’ESADE, Eugènia Bieto; el president de la Fundación Prevent, Antoni Llorens; el president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Luis Cayo Pérez Bueno; el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau; el conseller delegat de DKV, Josep Santacreu; el secretari institucional d’ESADE, Enrique López-Viguria, i el periodista Manuel Campo Vidal.
Emprenedories seleccionades
Algunes de les idees d’empresa seleccionades per participar en el programa són:
– Un model de despatx d’advocats a Internet.
– Una oficina per vendre productes d’assegurances de forma presencial (xarxa d’agents) i per telèfon (call center), i per oferir serveis d’atenció al client a companyies d’assegurances i d’altres empreses que externalitzin aquest servei.
– Una empresa de representació de línies aèries i de serveis aeroportuaris, sense base a l’aeroport de Barcelona.
– Una ludoteca moderna i diferenciada pel que fa al tractament dels nens i als recursos que posa a la seva disposició.
– Una central de compres destinada a restaurants que serveixen entre 50 i 200 menús al dia.
– Una marca amb dissenys propis a partir d’endevinalles o de refranys populars tradicionals.
– Un veler/hotel d’ús turístic i per fomentar el team building.
– Una agència de viatges online especialitzada en turisme accessible, adreçada a persones amb discapacitat o no que vulguin gaudir d’entorns i de serveis turístics lliures de barreres físiques, sensorials o de comunicació.
– Un negoci de suport a la importació i a l’exportació de productes.
– Un model de formació i conscienciació en matèria de prevenció d’accidents de trànsit in itinere i in labore.♦