Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’AMB encarrega un estudi a la UPC per examinar els nivells contaminants de l’Ecoparc 2 de Montcada

Notícia anterior
Notícia posterior

Ecoparc-1-700x456

 L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) encarregarà un estudi a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per comprovar que l’Ecoparc 2 de Montcada i Reixac (Barcelona) compleix amb els nivells de concentració de formaldehid.

 Així ho ha assegurat l’ens en un comunicat, en què també ha subratllat que es coordinarà amb l’Agència de Residus de Catalunya i demanarà a la Direcció General de Qualitat Ambiental si cal introduir nous paràmetres en les llicències ambientals.

 “Segons la UPC, els nivells d’aquesta substància que es troben en aquest àmbit territorial no difereixen dels d’altres zones urbanes i industrials”, apunta l’AMB, que subratlla que cal tenir en compte que l’Ecoparc 2 està localitzat molt a prop d’altres fonts potencials d’emissió d’aquests compostos químics.

 La gerència de l’ens supramunicipal i representants dels ajuntaments de Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta van mantenir aquest dimarts una reunió on també van decidir encarregar un altre estudi que valori les llicències ambientals de totes les indústries de l’àmbit territorial.

 Aquestes decisions arriben després que la setmana passada aparegués en els mitjans de comunicació un informe de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que assenyalava la presència de nivells relativament elevats de formaldehid en els voltants de l’ecoparc, una substància potencialment cancerígena.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere