Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vinculen el consum d’ansiolítics amb la precarietat laboral moderada / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Los-ansioliticos-no-curan-la-ansiedad

 Investigadors del Centre d’Investigació en Salut Laboral (Cisal) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del IMIM-Hospital del Mar de Barcelona han vinculat el consum d’ansiolítics i somnífers amb nivells de precarietat laboral moderada, segons ha informat aquest divendres la UPF en un comunicat.

 El treball, que publica ‘Gaceta Sanitaria’, es basa en les dades de 13.005 persones d’entre 16 i 64 anys extrets de l’Enquesta Domiciliària sobre Alcohol i Drogues a Espanya del 2007.

 Els resultats revelen que el consum de d’hipnosedants a la mostra estudiada va ser el doble en dones que en homes; el doble entre les persones de més edat que entre els joves, i quatre vegades més gran entre les persones que van informar tenir poca salut.

 L’estudi conclou que hi ha una altra alta prevalença de consum d’ansiolítics i somnífers entre les dones i els més grans de 45 anys, per la qual cosa els experts diuen que “caldria aprofundir l’estudi de la relació entre el consum de fàrmacs i la salut dels treballadors”.

 L’augment de consum d’aquestes substàncies representa un important problema de salut pública per la seva relació amb la deterioració cognitiva i els accidents.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere