Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona reuneix 300 experts en un congrés sobre turisme i patrimoni gastronòmic / UB

Notícia anterior
Notícia posterior

 

image012-e1372174009326

 Barcelona reuneix entre aquest dilluns i divendres 300 experts i acadèmics internacionals al Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic, que organitzen la Càtedra Unesco ‘Cultura, Turisme i Desenvolupament’, el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPATC) de la Universitat de Barcelona (UB), i Ibertur.

 El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa el congrés, que tindrà experts de 45 països, procedents de la Unió Europea, Nord-Amèrica, Rússia, Brasil, Austràlia, el sud-est asiàtic i el Magreb.

 Les principals temàtiques de l’esdeveniment són la valorització del patrimoni gastronòmic, des dels paisatges productius com els agrícoles i pesquers, i el turisme gastronòmic, especialment l’enoturisme, vinculat a les denominacions d’origen de vins i cava.

 El Congrés, que pretén ser bianual, vol contribuir a impulsar Barcelona i Catalunya com a regió gastronòmica d’Europa i destinació de turisme gastronòmic i, especialment, enfortir el suport a la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat en la categoria de bones pràctiques que promou la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG).

 L’esdeveniment té el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Tricentenari, la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona, així com de diverses empreses del sector agroalimentari i destinacions gastronòmiques.

 Els congressistes visitaran Barcelona, el Penedès, Vic –candidata a Ciutat Creativa per la Gastronomia de la Unesco–, Terres de l’Ebre i Girona, on seran rebuts per l’equip del Celler de Can Roca, el segon millor restaurant del món segons la revista Restaurant.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere