Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’empresa GoodGut desenvolupa un sistema pioner de detecció de càncer de còlon / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cancer-colon-1

 L’empresa biotecnològica GoodGut S.L., ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), ha desenvolupat un sistema pioner a Espanya per detectar el càncer de còlon a través dels bacteris dels excrements.

 En roda de premsa aquest dimecres, la directora general de GoodGut, Mariona Serra, ha destacat que el nou sistema de detecció permetria estalviar a Espanya uns 30 milions d’euros anuals en colonoscòpies, ja que el 30% d’aquestes proves es realitzen “per indicació incorrecta”.

 Així, el sistema pioner de GoodGut utilitza els bacteris intestinals dels excrements per poder determinar el risc que el pacient desenvolupi un càncer de còlon i valorar, després, la necessitat de fer una colonoscòpia per detectar un possible tumor.

 Serra ha explicat que aquest producte permet substituir el test de sang oculta en els excrements que s’utilitza actualment, després d’afegir que el nou sistema de detecció s’ha provat amb uns 30 pacients i que en els pròxims mesos es portarà a terme una validació clínica.

 La previsió és que el sistema pioner de GoodGut arribi al mercat d’aquí tres anys, amb l’objectiu de disposar d’un producte “de la mateixa eficiència que les colonoscòpies, tot i que amb menys despesa”, ha posat de relleu Serra.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere